Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Benary viert 175 jaar veredelen

In 1946, net de oorlog, stapte Friedrich Benary op de fiets. De familie had het hele bedrijf en alle bezittingen verloren, maar Friedrich was vastbesloten weer opnieuw te beginnen. Op zijn fiets maakte hij een rondje door Europa, om maar zoveel mogelijk bloemzaden te verzamelen en het toen al 100 jarige bedrijf een toekomst te geven.


Friedrich begon in 1946 helemaal opnieuw in West-Duitsland.

Hij reed op zijn fiets door heel Europa om uiteindelijk zijn bedrijf in Hann. Münden, Duitsland op te starten. Met zijn passie voor het veredelen van bloemen, een enorme inzet en een groot gevoel voor ondernemerschap creëerde Friedrich een van 's werelds toonaangevende veredelingsbedrijven voor sierplanten.


De zesde generatie van Benary. Klaudia en Matthias met hun vier kinderen Hans, Marianne, Käthe and Friedrich


Vandaag de dag ontwikkelt Benary de nieuwe variëteiten op drie locaties: in Noord-Amerika, Duitsland en Nederland. De zaden worden daarnaast naar meer dan 120 landen geëxporteerd. 

Het 175e jubileum van het bedrijf benadrukt de enorme invloed die Friedrich en Ernst Benary op de tuinbouwsector hebben gehad en de invloed die het bedrijf ook nu nog heeft. 


Ernst richtte het bedrijf in 1843 op in Erfurt

Ernst – de oprichter van Benary – legde in 1843 in Erfurt de basis voor het bedrijf. Hij en de volgende drie generaties leverden zaden aan beroemde tijdgenoten, zoals de Russische Keizer en Gregor Mendel en zelfs de Titanic had zaden van Benary aan boord. 


Voor meer informatie:
Ernst Benary Samenzucht GmbH
Friedrich-Benary-Weg 1
34346 Hann. Muenden
Germany
T: +49 5541 700 9 0
F: +49 5541 700 9 20
Email: info@benary.de
www.benary.com
Publicatiedatum: