Secretaressedag steeds populairder

Tholen - Vandaag is het weer zover. De dag waarop secretaresses, managementassistentes en personal assistants in het zonnetje worden gezet. Werkgevers verrassen hun rechterhand massaal met bonbons, parfum of een mooi gevarieerd boeket. Hoewel de drukte nog niet in de buurt komt van Valentijnsdag of Moederdag, wordt Secretaressedag wel steeds populairder in Nederland.

Ton-sur-ton en gemengd
Bij Bouquetnet zijn ze er klaar voor. Het bedrijf levert kant-en-klare kwaliteitsboeketten in binnen en buitenland. "We leveren meer in het buitenland dan binnen Nederland, maar we zien in Nederland dat de feestdag in populariteit toeneemt," vertelt Peter Janmaat. "De werkgevers kiezen meestal voor een mooi ton-sur-ton of een gemengd boeket. En onze eigen dames vergeten we natuurlijk ook niet. Ook zij kunnen rekenen op een mooi boeket."Bijzonder cadeau
Voor een bijzonder cadeau moet je bij Richplant zijn. De Naaldwijkse kwekerij kweekt diverse exclusieve bloeiende kamerplanten, zoals Gardenia, Crossandra, Clerodendrum en Jatropha. "In deze periode neemt de vraag naar planten altijd wel toe. De mensen krijgen het voorjaar weer in hun bol. Voor Secretaressedag is een mooie kamerplant natuurlijk ook een leuk cadeau. Je hebt er lang plezier van", vertelt Richard Scheffers. "Wij verkopen de afzet via de bloemenveiling direct aan onze klanten."


Met de klok mee: Gardenia Jasminoides, Crossandra Fortuna, Clerodendrum Prospero en Jatropha Podagrica

Een goede voorbereiding is het halve werk
De bloemisten van FloraNL zijn goed voorbereid op de feestelijke dag. FloraNL ondersteunt bloemisten met een geautomatiseerd bestelsysteem. Ruim 100 bloemisten door heel Nederland zijn bij het platform aangesloten. Dinsdag organiseerde FloraNL een heuse beltraining voor de bloemisten. Mede-initiatiefnemer en -eigenaar Walter Van der Velde: "We merken dat de directie of het management vaak herinnert moet worden aan Secretaressedag. Bloemisten bellen daarom vooraf hun hele klantenbestand na. Verder hebben we dit jaar een mailing verzorgd." Zelf was Walter 17 jaar bloemist. "Ik deed toen zelf zulke mailings, nu hebben we dat grootschalig ingezet." Per post werden kaartjes in een opvallend roze envelop verzonden naar de klanten van de bloemisten. Op de envelop de vermelding 'vertrouwelijk' en in de envelop een reminder om de secretaresse te verrassen.

Visitekaartje
Het zogenaamde plukboeket is volgens Walter dit jaar de trend. Een vrolijke bos met een variëteit aan soorten en kleuren. Voor bloemisten is deze dag een uitgelezen moment om aan het zakenleven hun creativiteit te laten zien, stelt Walter. "Het zijn dezelfde secretaresses die op andere momenten van het jaar een boeket nodig hebben voor bijvoorbeeld een zakelijke relatie. Op Secretaressedag kun je echt je visitekaartje achterlaten."


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018