Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Partijaangifte PSI wordt beter door samenwerking met VARB

Naktuinbouw werkt met VARB online samen om partijaangifte voor het PSI-programma in de boomkwekerijsector te versnellen en foutieve invoer te voorkomen.

Aanleiding
Uit de evaluatie van de partijopgave voor het PSI-programma in de boomkwekerij zijn wat verbeteringen naar voren gekomen. Met name het gebruik van de juiste plantbenamingen blijkt voor veel bedrijven een uitdaging te zijn. Een letter verschil maakt al uit of een naamgeving in aanmerking komt voor de juiste codering. Om de kwekers hierbij te ondersteunen, zocht Naktuinbouw aansluiting bij het VARB-systeem.

Insteek
Voor een snelle en goede partijopgave is het van belang om bedrijven bij het doen van de partijopgave te voorzien van een complete en correcte namenlijst. In het VARB-systeem zit een aantal mogelijkheden, die Naktuinbouw en de boomkwekers goed kunnen gebruiken.

De gesprekken hierover met VARB en Faceworks (ontwikkelaar van het VARB-systeem) leidde tot een ‘online tool’ waarin de kweker rechtstreeks partijopgave kan doen. Daarnaast is het mogelijk om een speciaal ontwikkeld Excel-sjabloon te uploaden als er sprake is van veel partij-informatie per perceel. Alle informatie, die in de ‘online tool’ wordt ingebracht, wordt direct online gevalideerd. De kweker weet zo direct of hij de juiste rasbenamingen gebruikt. Eventuele afwijkingen kunnen ook gelijk online worden hersteld.

Efficiënter

De doorlooptijd voor de uitgifte van partijnummer(s) wordt hierdoor stukken verkort. Op voorhand kan een kweker desgewenst al een controle op naamgeving doen. Dit kan online bij de website van www.international-plantnames.com en/of www.plantscope.nl

Tool is inmiddels in gebruik

Op maandag 16 april is de ‘online tool’ gelinkt met deze Naktuinbouw-website. Bedrijven kunnen ook rechtstreeks gebruik maken van de tool via: www.partijopgave.varb.nl
Publicatiedatum: