Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drijvend zonnepark NEXT Garden Lingewaard krijgt verder gestalte

De afgelopen weken zijn door Van Dalen diverse werkzaamheden uitgevoerd voor het zonnepark in tuinbouwgebied NEXTGarden Lingewaard. Met het plaatsen van het laatste element is de keerwand voor de traforuimte nu gereed. De grondwal rond het bassin is aangevuld en daarmee hersteld. De betonnen fundering voor de trafo is gestort. De transformator is inmiddels gereed en gaat op 24 april geplaatst worden.



Drijvend zonnepark
De Franse fabrikant van de drijvers, Ciel et Terre, verzorgt ook de verankering van het drijvend zonnepark. Hiervoor worden er rondom de waterplas grondankers in de oevers geboord. Met simulatiemodellen hebben zij voor onze locatie de belastingen op de ankers onder extreme weersomstandigheden (windkracht 10) doorgerekend.

Op locatie hebben ze een proefanker aangebracht dat tot de maximale uittrekkracht belast is. De proefondervindelijk bepaalde uittrekkracht was ruim voldoende om de straks maximaal optredende ankerkrachten te kunnen opnemen. Het aanbrengen van het anker had nog wel "enige voeten in de aarde". Men had duidelijk niet gerekend op de Betuwse klei. Op maandag 9 april is men gestart met het uitzetten van de definitieve posities van de grondankers met gebruikmaking van GPS-meetapparatuur. Dinsdag 10 april zijn de ankers in de oevers geboord.

Bron: Lingewaard Energie


Publicatiedatum: