Astra bonita serie, Potzonnebloem en dubbele zonnebloem

Op zoek naar het bijzondere plantje

Muller Seeds polst voortdurend de markt: waar zit de consument van nu, maar vooral ook die van morgen op te wachten? We spraken met directeur Wim Zandwijk, over trends in de markt en de ontwikkelingen in het assortiment.

Aster
Een bloem die op dit moment aan populariteit wint is de aster. Muller verkoopt een breed pakket asterzaden, maar daarin springen de Bonita variëteiten naar voren. Hiervoor blijkt met name vanuit de Oost-Europese markt veel vraag. "De bloemen worden doorgaans 50 centimeter, hebben dubbele bloemen, een pompon vorm en de beschikbare zes kleuren zijn mooi te combineren. Daarom zou het met niets verbazen als deze bloemen ook aan populariteit zullen winnen in andere landen. De consument van vandaag wil kleur, zozeer zelfs dat in veel bloemen de meer traditionele en/of zachtere kleuren wat op de achtergrond gedrongen worden."


Met de klok mee: Sunbright Kids, Aster Bonita en Bert.

Dubbele zonnebloem
Ook de zonnebloem is, zoals de Engelsen zo mooi zeggen, hip en happening. De bloem is immers leuk in de tuin en op de vensterbank, kan mooi mee in boeketten en kent een veelvoud aan bloem- & bloeivormen. "Neem de Gemini Summer", vervolgt Wim. "Deze wordt rond de 1,5m hoog. Van zaaien tot bloem zitten 60/70 dagen en dat is relatief kort. Bijzonder is de dubbele bloem, waarmee hij al anders is als anders. En in productie, en uiteindelijk dus ook bij de consument, is deze niet duurder dan de gangbare variëteiten."

"Hebben we het over potzonnebloemen, dan hebben we ook twee leuke variëteiten lopen, de Bert en de Sunbright Kits. Deze worden allebei 25cm hoog in de pot, worden door onze klanten leuk opgepakt en hebben als echt unique selling point dat je er de zomer mee in huis of tuin haalt."


Gemini Summer

Calla
Tot slot noemt Wim ook nog graag even de Calla. "We hebben daarvan een speciale tropical serie in ons programma. Deze serie is mooi compact en ook hierin merken we dat wereldwijd de callateelt uit zaad in de lift zit."


De canna

Voor meer informatie:
Muller Bloemzaden BV
Wim Zandwijk
Meer & Duin 216
NL-2163 HD Lisse
T: +31-252-410744
M +31 (6) 53644594
F: +31-252-416578
E: info@mullerseeds.com
www.mullerseeds.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018