Nelson Garden presenteert nieuw zaaigoed voor het hele jaar

In de herfst zal Nelson Garden een heel nieuw assortiment zaaigoed lanceren met daarin zaden die geschikt zijn om het hele jaar door buiten of in de kas te zaaien. Met frisse nieuwe zaadzakjes op de planken, die het hele jaar worden aangevuld, en met teeltinstructies voor ieder seizoen – voorjaar, zomer, herfst en winter – kan iedereen zelf eenvoudig aan de slag.

In de jaren ’40 pleitte men al voor zaad dat geschikt was voor een groot deel van het jaar. Iedereen wilde het hele jaar voedsel uit eigen moestuin hebben. Na de oorlog is dit in het vergeetboek geraakt en was er juist veel vraag naar een gestandaardiseerde teelt. Gevolg is dat de voorjaarszaai al decennia lang overheerst.


afbeelding: Facebook @Skillnadens Trädgård

“Als we naar de zaadzakjes uit de jaren ’40 kijken, zien we dat daar veelal sprake is van een meer gevarieerde teeltwijze, met veel zaaigoed dat geschikt is voor verschillende seizoenen. Uit onze proefteelt blijkt dat bepaalde soorten het bijvoorbeeld juist veel beter doen in de herfst,” zegt Ulf Fransson van Nelson Garden.

Nu lokale productie zo in de belangstelling staat, neemt ook de interesse in seizoensloze teelt toe. Sara Bäckmo, teler en auteur van het grootste tuinblog van Scandinavië, Skillnadens Trädgård, heeft aangetoond hoe goed het resultaat is als je het hele jaar rond zaait wanneer je de teeltwijze, de keuze van zaaigoed en de manier van oogsten aan het seizoen aanpast. “Met onze samenwerking kunnen we meer telers de ogen openen voor seizoensloze teelt en de informatie die ze nodig hebben, via de zaadzakjes verspreiden,” zegt Sara Bäckmo.

Het nieuwe assortiment van Nelson Garden bestaat uit groenten en kruiden, die speciaal geschikt zijn om het hele jaar door te zaaien, zowel in de vollegrond als in beschutte plekken zoals kassen en kweekbakken. De keuze is gemaakt op basis van de ervaringen van Sara Bäckmo van Skillnadens Trädgård en zij heeft ook de seizoensgebonden teeltinstructies op de zaadzakjes geschreven.

bron: Mynewdesk.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018