Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Meijer Roses wint VGB Award

Weer viel kwekerij Meijer Roses donderdag bij de uitreiking van de VGB Awards Roos op de Keukenhof in de prijzen. Na sinds jaar en dag met de witte Avalanche + te hebben gewonnen, behaalde het nu in de categorie Nederlandse Rozen de eerste plaats met de crèmekleurige variëteit ‘Four Seasons+’. Nipt bleef het daarbij de steeds verder oprukkende concurrentie bij de grootbloemige rozen voor.
 


In de categorie importrozen ging de VGB Award naar kwekerij Ayana met de Crimson Sky. Ayana eindigde in die categorie ook op de tweede en derde plaats, respectievelijk met de cultivars Eagle Eye en Attraction. Bij de trosrozen won Interplant Roses met Summerdance. Een uit inkopers van handelshuizen bestaande jury beoordeelt jaarlijks, namens de brancheorganisatie voor de groothandel VGB de handelswaarde van ingezonden rozen.

De uitreiking gebeurt tijdens de jaarlijkse Vakavond Roos op de Keukenhof, die is bedoeld om de verschillende partijen in de Rozenketen: veredelaars, telers en exporteurs samen te brengen. Er waren méér inzendingen dan ooit tevoren (ongeveer 550) en directeur Bart Siemerink van de Keukenhof verwacht dat de rozenexpositie 250.000 bezoekers trekt.

In categorie Nederlandse Rozen eindigde SK Roses met White Gold Avalanche+ op de tweede en Spek Rose Breeding met de roze variëteit Sophia Loren op de derde plaats. Bij de Tros Rozen eindigde Semp Rozenkwekerij met Misty Bubbles op de tweede en Voorn Sprayroses met Galina op de derde plaats.
 
Duurzaam
De awards werden uitgereikt door CEO Marco van Zijverden van Dutch Flower Group (DFG), die meldde dat zijn grootste exportonderneming ter wereld de komende tijd nog meer de aandacht gaat richten op verduurzaming, internationalisering en digitalisering. Over duurzaamheid in het persoonlijke leven en als ondernemer sprak ook directeur Michiel de Haan van plantenexporteur Royal Lemkes, die voorheen met dezelfde boodschap onder meer bij BCC, Praxis en Dirk van den Broek directielid was. Samen met Lemkes en groothandelaren FleuraMetz en Waterdrinker stichtte DFG onlangs een front, dat er naar streeft dat in 2020 negentig procent van de verhandelde producten een duurzame achtergrond heeft.
 
Vakprijs
Voor het eerst was er een zogenoemde Extra Keukenhof Award, door Van Zijverden uitgereikt aan de zowel door de handels- als de Keukenhofjury aangewezen kwekerij Voorn Sprayroses, voor het totale assortiment van dat bedrijf.

De Keukenhof prijzen gingen verder in de categorie Nederlandse rozen naar Pure Roses voor Heaven, bij importrozen naar Ayana voor Eagle Eye en in de klasse trosrozen naar Sian Equator voor Summerdance.
 
Concurrentie
Volgens de handelsjury is in het topsegment van de Nederlandse rozen de concurrentie groot en het onderscheid tussen de eerste en tweede plaats steeds kleiner. Net als vorig jaar bestond twee derde van de inzendingen uit geïmporteerde rozen. De rozenshow van 12 tot en met 17 april op Keukenhof is gearrangeerd door Heleen Valstar en haar team.

Bron: VGB

Publicatiedatum: 16-4-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

19-6-2018 Waterdrinker gastheer van voorronde NK Bloemsierkunst
18-6-2018 Saoedische importeur groeit naar 1,2 miljoen stelen
14-6-2018 "Geen compensatie na bruinrot hard gelag voor rozentelers"
13-6-2018 FlowerTrials van start
13-6-2018 Impatiens walleriana Imara klaar voor come-back
12-6-2018 Bron besmetting bruinrot in roos nog niet gevonden
12-6-2018 Derde editie Wim Hazelaar trofee zoekt kandidaten
6-6-2018 Pioenen domineerden de Franse Moederdag
6-6-2018 Zijn tulpen eenjarig of meerjarig?
6-6-2018 "Rooskleurige toekomst voor nieuwe onderstam"
1-6-2018 Pioenen voor Kika
23-5-2018 Aanvoer pioenen nadert piek
22-5-2018 Rozen uit Lottum bloeien straks bij de Keukenhof
18-5-2018 Roos Ever Red vanaf vandaag op de klok in Aalsmeer
15-5-2018 Kamervragen over steun vanwege bruinrot
7-5-2018 Bloemen met print vindt steeds meer verspreiding
7-5-2018 Een miljoen pioenen op het punt van uitbarsten
4-5-2018 Dutch Lily Days krijgt met Pieter Landman warm pleitbezorger voor de lelie
4-5-2018 Pre-Flower Trials in Noord-Holland
3-5-2018 Hoge rozenprijzen in aanloop naar moederdag

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code