Meijer Roses wint VGB Award

Weer viel kwekerij Meijer Roses donderdag bij de uitreiking van de VGB Awards Roos op de Keukenhof in de prijzen. Na sinds jaar en dag met de witte Avalanche + te hebben gewonnen, behaalde het nu in de categorie Nederlandse Rozen de eerste plaats met de crŤmekleurige variŽteit ĎFour Seasons+í. Nipt bleef het daarbij de steeds verder oprukkende concurrentie bij de grootbloemige rozen voor.
 


In de categorie importrozen ging de VGB Award naar kwekerij Ayana met de Crimson Sky. Ayana eindigde in die categorie ook op de tweede en derde plaats, respectievelijk met de cultivars Eagle Eye en Attraction. Bij de trosrozen won Interplant Roses met Summerdance. Een uit inkopers van handelshuizen bestaande jury beoordeelt jaarlijks, namens de brancheorganisatie voor de groothandel VGB de handelswaarde van ingezonden rozen.

De uitreiking gebeurt tijdens de jaarlijkse Vakavond Roos op de Keukenhof, die is bedoeld om de verschillende partijen in de Rozenketen: veredelaars, telers en exporteurs samen te brengen. Er waren mťťr inzendingen dan ooit tevoren (ongeveer 550) en directeur Bart Siemerink van de Keukenhof verwacht dat de rozenexpositie 250.000 bezoekers trekt.

In categorie Nederlandse Rozen eindigde SK Roses met White Gold Avalanche+ op de tweede en Spek Rose Breeding met de roze variŽteit Sophia Loren op de derde plaats. Bij de Tros Rozen eindigde Semp Rozenkwekerij met Misty Bubbles op de tweede en Voorn Sprayroses met Galina op de derde plaats.
 
Duurzaam
De awards werden uitgereikt door CEO Marco van Zijverden van Dutch Flower Group (DFG), die meldde dat zijn grootste exportonderneming ter wereld de komende tijd nog meer de aandacht gaat richten op verduurzaming, internationalisering en digitalisering. Over duurzaamheid in het persoonlijke leven en als ondernemer sprak ook directeur Michiel de Haan van plantenexporteur Royal Lemkes, die voorheen met dezelfde boodschap onder meer bij BCC, Praxis en Dirk van den Broek directielid was. Samen met Lemkes en groothandelaren FleuraMetz en Waterdrinker stichtte DFG onlangs een front, dat er naar streeft dat in 2020 negentig procent van de verhandelde producten een duurzame achtergrond heeft.
 
Vakprijs
Voor het eerst was er een zogenoemde Extra Keukenhof Award, door Van Zijverden uitgereikt aan de zowel door de handels- als de Keukenhofjury aangewezen kwekerij Voorn Sprayroses, voor het totale assortiment van dat bedrijf.

De Keukenhof prijzen gingen verder in de categorie Nederlandse rozen naar Pure Roses voor Heaven, bij importrozen naar Ayana voor Eagle Eye en in de klasse trosrozen naar Sian Equator voor Summerdance.
 
Concurrentie
Volgens de handelsjury is in het topsegment van de Nederlandse rozen de concurrentie groot en het onderscheid tussen de eerste en tweede plaats steeds kleiner. Net als vorig jaar bestond twee derde van de inzendingen uit geÔmporteerde rozen. De rozenshow van 12 tot en met 17 april op Keukenhof is gearrangeerd door Heleen Valstar en haar team.

Bron: VGB

Publicatiedatum: 16-4-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

17-8-2018 Groots bloementapijt wederom uitgerold op Grote Markt Brussel
17-8-2018 Anthuriumkweker breidt assortiment uit met Green Trick
17-8-2018 Tuinrozen VIP Roses zijn hip in Londen
16-8-2018 Ecuador: piramide van rozen haalt Guinness World Record
14-8-2018 Keukenhof pakt uit met Dahlia's
14-8-2018 Danziger spitst assortiment toe op klanttypen
9-8-2018 Toscaanse bloemen op zoek naar meer internationale afzet
9-8-2018 NutriŽntenonderzoek bij lisianthusteelt op water
9-8-2018 Erica Tersptra opent Flower Parade Rijnsburg
8-8-2018 Di, daÖ Dahliaís! op grootste bloemencorso ter wereld
6-8-2018 Rozenkweker sponsort Lottums Rozenfestival met duizenden rozen
18-7-2018 Duizelingwekkende tulpenfoto's van fotograaf Tom Hegen
11-7-2018 Keurmeester geeft kijkje in keuken rozenkeuring Westbroekpark
11-7-2018 Zimbabwe wil gloriedagen van weleer doen herleven
10-7-2018 Met Skyfall aanhanger de weg op
9-7-2018 Dekker Chrysanten sorteert voor op Brexit
29-6-2018 Export sierteelt op even hoog niveau als in 2017
29-6-2018 Deliflor introduceert nieuwe witte pluischrysant Falcon
28-6-2018 De tulpenbol van binnen
26-6-2018 Bloemenafzet RoemeniŽ voornamelijk gericht op evenementen

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code