Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nationale Tuinweek: van 9 t/m 17 juni 2018

Meesterlijk moestuinieren

De Nationale Tuinweek 2018, van 9 tot en met 17 juni, heeft als thema ‘Moestuinieren’. Tuinvereniging Groei & Bloei organiseert in die week ‘groene’ activiteiten in meer dan 20 regio’s in het land. Van Schagen tot Roermond en van Wageningen tot Walcheren. De meeste activiteiten zijn gratis, voor sommige wordt een kleine vergoeding gevraagd. De tuinweek wordt afgesloten met het Open Tuinenweekend op 16 en 17 juni waarin meer dan 1.000 particuliere tuinen opengesteld worden voor publiek.



Lachen!
In heel Nederland worden plantjesmarkten, workshops, excursies en lezingen georganiseerd rondom het thema ‘Moestuinieren’. Voor een compleet overzicht van activiteiten kun je terecht op www.groei.nl/tuinweek. Daar vind je tevens data en locaties. Bijvoorbeeld van de ‘groentesoiree’ die op de vooravond van de Nationale Tuinweek wordt gehouden in het Westland. Met demonstraties, groentecabaret, muziek en moestuinpoëzie.



Heerlijke moestuin
Voor zowel beginnende als gevorderde moestuiniers presenteert Groei & Bloei het magazine ‘Heerlijke moestuin’. Deze extra dikke special van 160 pagina’s bevat van alles over het kweken van groenten en fruit. Van aanleg tot oogst. Met eenvoudige stappenplannen, praktische tips en smakelijke recepten ontdek je zo dat moestuinieren in elk seizoen een groot feest is. Groei & Bloei’s Heerlijke moestuin is verkrijgbaar voor € 8,95 in de boekhandel, kiosk of via www.groei.nl.



Open Tuinenweekend
Op 16 en 17 juni is het Groei & Bloei Open Tuinenweekend in heel Nederland. Ruim 1.000 particuliere tuinen openen hun tuinhekken voor iedereen. Zo ontdek je de mooiste groenparadijsjes van Nederland. In verschillende regio’s zijn er speciale fietsroutes langs (moes)tuinen.



Tegel eruit, plant erin
Geïnspireerd geraakt door een van de vele activiteiten tijdens de Groei & Bloei Nationale Tuinweek? Kom dan op zaterdag 23 juni naar Intratuin. Daar organiseert Groei & Bloei een landelijke inwisselactie ‘Tegel eruit, plant erin’. Iedereen die op zaterdag 23 juni tussen 10.00 en 15.00 uur een tegel uit eigen tuin inlevert, ontvangt twee gratis planten voor in de (moes)tuin. Kijk voor meer informatie op www.groei.nl/tuinweek.



bron foto's: Alpha Communications
Publicatiedatum: