Nicole van Langen, Amigo Plant

Vetplantje zit stevig in het zadel

Tholen - Groene planten, waaronder ook vetplanten, zijn op het moment trendy en zijn goed in de markt af te zetten. Dat merken ze ook bij Amigo Plant. Niet alleen groeit en bloeit de onderneming - zo is men druk bezig met vergevorderde plannen voor de nieuwbouw in het glastuinbouwconcentratiegebied Alton, waarmee twee glaslocaties vervangen worden en wat veel logistieke, financiële en ecologische verbeteringen van de bedrijfsvoering met zich meebrengt - maar ook groeit de belangstelling van de consument voor het vetplantje nog altijd.


Rick, Nicole en Rob van Langen

Op dit moment heeft de kweker 35 soorten in de kappen, die samen goed zijn voor 17 hectare glas. Daarnaast wordt op 4,5 hectare uitgangsmateriaal geproduceerd in Portugal. “Eigenlijk doen we alles zelf”, vertelt productmanager Nicole van Langen op een rondje door de kas. “Veredelen en vermeerderen met onze partners, opkweken en ook de verkoop en transport is in eigen beheer. Op het gebied van de veredeling en vermeerderen werken we wel samen met een aantal partijen, maar zelfs daarin houden wij de regie.”

Portugal
Dit jaar zal het assortiment met nog meerdere nieuwe variëteiten worden aangevuld, vervolgt Nicole. Zelf is ze veel in Portugal, eigenlijk elke maand wel een keer. Dat is naar eigen zeggen belangrijk om goed de vinger aan de pols te houden en de teeltplanning, mocht dat in de verkoop te pas komen, enigszins bij te kunnen sturen. Daarnaast zijn de Van Langens sowieso allemaal graag in Portugal. Het bedrijf is van vader Gerard en moeder Miranda, en behalve Nicole werken ook haar twee broers Rob en Rick er. Koen Beemsterboer is medevennoot.Lichtintensiteit
Volgens Nicole zit hét grote voordeel van telen in Portugal in het licht. In het UV licht, wel te verstaan, wat in intensiteit niet te vergelijken zou zijn met dat wat in Nederland de aarde bereikt. “Meer lichtintensiteit zorgt voor sterkere planten”, verduidelijkt Nicole. “Niet alle planten hebben baat bij veel UV en teveel UV kan, net als bij mensen, zelfs schadelijk zijn. Maar succulenten kunnen er goed tegen en hebben er zelfs baat bij. Staan de plantjes in de kas, dan missen ze dit licht ingrediënt (omdat glas UV tegenhoudt, red.) en dus is die kwekerij in Portugal voor ons echt een uitkomst.”Tot slot ziet Amigo de komende jaren positief tegemoet. Door de stijgende vraag naar groene planten in de markt, is de markt niet zomaar verzadigd. Bovendien heeft Amigo een voordeel t.o.v. de veelal wat kleinere concurrenten: schaalgrootte. Daardoor is een vraag niet gauw te groot (of te klein): supermarkten en tuincentra, maar ook de kleinere bloemist of bescheiden winkelier, vindt in Amigo een betrouwbare leverancier.

Voor meer informatie:
Amigo Plant B.V.
Gerard van Langen
Jan Glijnisweg 4
1703 RL Heerhugowaard
M: 06-23 36 62 27,
E: info@amigoplant.nl
www.amigoplant.nl

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018