Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deens fusiebedrijf By Growers uitgroepen tot Tuinder van het Jaar

Drie tuinbouwbedrijven op Funen zijn op een bijeenkomst in Nyborg uitgeroepen tot Tuinder van het Jaar. Drie bloemenkwekers op Funen veroorzaakten in 2013 een omslag in de Deense tuinbouwsector toen ze een fusie tot stand brachten met meerdere tuinbouwbedrijven. En bijzonder blijft dat, want hoewel Nicolai Abildgaard, Preben Damm en Claus Petersen succes boekten met hun gezamenlijke firma By Growers, heeft niemand hun voorbeeld tot nu toe gevolgd.

De drie pioniers werden daarvoor kort geleden geëerd door hun collega’s, toen Dansk Gartneri hen de traditionele eretitel Tuinder van het Jaar verleende, tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de vereniging in Hotel Nyborg Strand.

Volgens Dansk Garntneri viel de keuze op By Growers omdat de drie bedrijven een uniek samenwerkingsmodel tussen meerdere tuinbouwbedrijven hebben ontwikkeld en omdat ze zich erop richten een groot assortiment in de productie op te nemen.


foto: bygrowers.dk

Behoorlijke winst
In de loop van de afgelopen vier jaar is By Growers enorm gegroeid, onder andere door kassen en failliete bedrijven op te kopen. Nu is het een van de grootste tuinbouwbedrijven van Denemarken met een gezamenlijk kasoppervlak van 200.000 m2 en een jaarlijkse productie van 27 miljoen planten. Ook economisch was de fusie succesvol. In 2017 steeg de bruto opbrengst met 16 procent en de winst vóór belastingen steeg van € 282.000 tot € 362.000. Het vermogen bedraagt nu € 778.000, zo blijkt uit de jaarrekening van 2017, die kort geleden werd gepubliceerd.
Terwijl er volgens het jaarverslag in 2017 sprake was van gemiddeld 112 werknemers, laat het bedrijf weten dat het nu meer dan 130 mensen in dienst heeft.

bron: Fyens.dk
Publicatiedatum: