Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Innovaties in houtige gewassen en vaste planten op Garden Trials and Trade

In korte tijd hebben circa 30 bedrijven zich verbonden aan het nieuwe event Garden Trials and Trade 2018 dat op 12, 13 en 14 juni plaatsvindt. Het deelnemersveld is divers, zowel nationaal als internationaal. Een 11-tal bedrijven uit regio Boskoop en verder deelname uit alle delen van Nederland. Internationale deelname is er vanuit Duitsland, Zwitserland en VS. Daarmee staat de eerste editie borg voor top innovaties op het gebied van houtige gewassen en vaste planten.


 
Garden Trials and Trade is bedoeld voor alle internationale professionals werkzaam in de sierteelt en in de retail. Voor telers is het interessant kennis te nemen van de laatste noviteiten voor het komende jaar en teelttechnische informatie op te doen. Groothandelaren en retailers kunnen veredelaars spreken en een idee krijgen van de toonaangevende variëteiten en concepten voor volgend seizoen.
 
Deelnemers enthousiast
Een van de eerste bedrijven die zich als deelnemer heeft aangemeld is Salixkwekerij Bontekoe uit Boskoop. Peter Bontekoe, directeur-eigenaar, vindt het belangrijk dat deze beurs juist in juni wordt georganiseerd. Op dat moment is er toch al veel buitenlands bezoek vanwege de Flower Trials. “Daar kun je gebruik van maken en tevens kun je in een goede periode de visuele aantrekkelijkheid van een aantal producten laten zien.” Van Vliet New Plants uit Stroe gaat in juni een aantal noviteiten ter keuring aanbieden en tevens een aantal noviteiten, die in 2020-2021 op de markt gaan komen, onder de aandacht brengen. Peter Kroes, directeur van Van Vliet New Plants uit Stroe: “Garden Trials and Trade is een beurs om te polsen welke richting we de komende jaren als bedrijf op kunnen gaan.” Erik van der Voort, mede-eigenaar van Amigra uit Honselersdijk is blij dat er voor innovatieve productiebedrijven ook een plaats op het podium komt. Daarom neemt Amigra deel. Alex Schoemaker Living Creations uit Boskoop gaat op de Garden Trials en Trade niet alleen zijn nieuwe rassen Hydrangea paniculata presenteren maar ook de filosofie van het bedrijf. Garden Trials and Trade is daar de perfecte gelegenheid voor. “Nieuwe soorten trekt een apart publiek, ik miste een platform waar ik mijn nieuwe rassen & bedrijf kan presenteren”, aldus Alex.
 
Meer informatie over de Garden Trials and Trade vindt u op
www.gardentrials.com
Publicatiedatum: