Jane Ngige kijkt terug op 14 jaar als directrice van het Kenya Flower Council

14 jaar lang was Jane Ngige de directrice van het Kenya Flower Council. Een paar maanden geleden trad ze af en nu is ze voorzitter van het Kenya Horticultural Council.

Jackson Biko sprak met haar in het Sankara Hotel in Nairobi.

We kennen u van uw werk in de bloemensector. Wat weten we niet van u over uw carrière? 
Ik weet eigenlijk niet precies hoe ik in de bloemensector terecht ben gekomen, want mijn achtergrond ligt in voedingswetenschappen en -technologie. Ik voelde me thuis in de voedingssector, met name voedselveiligheid had mijn interesse. Ik heb daarnaast ook nog mijn eigen adviesbureau gehad. Dit heb ik allemaal opgegeven om in de bloemensector te werken. Ik heb ook bij het Kenya Bureau of Standards gewerkt en daar heb ik enorm veel waardevolle ervaringen opgedaan. 

Bovendien heb ik ook nog een zeer interessante baan gehad als vertegenwoordiger van Wangari Maathai (winnares van de Nobelprijs voor Vrede in 2004). Hier hield ik me bezig met de bescherming van het milieu. 

Kunt u ons iets vertellen over bloemen dat we nog niet wisten?
Ik had een enorme hekel aan Valentijnsdag.

Wat bedoelt u daarmee?
Valentijnsdag is de belangrijkste dag in de bloemensector en voor mij was het ook de meest stressvolle periode. Rond deze tijd is er altijd veel aandacht voor de bloemenindustrie vanuit het binnen- en buitenland, soms ook negatief. En daarom had ik echt een hekel aan deze dag. Nu kan ik hopelijk eindelijk echt van deze dag gaan genieten, omdat ik niet meer de verantwoordelijkheid draag dat de bloemenverkoop goed loopt. 

Vandaar! Ik dacht al dat u een probleem met de liefde had. 
(Pauze) Op dat moment dacht ik helemaal niet aan liefde (lacht). Ik dacht er alleen maar aan dat het mijn verantwoordelijkheid was dat mensen van hun liefde konden genieten. Zo kon ik namelijk mijn baan behouden.

Leed het volledige interview op Business Daily (Jackson Biko)

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018