Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Puerto Rico: Vista Farms weer helemaal terug na orkaan Maria

In september 2017 werd een deel van de Puerto Ricaanse kwekerij Vista Farms beschadigd door orkaan Maria. Hoe gaat het nu met het bedrijf, dat onder andere Bougainvillea, Hibiscus en Ixora kweekt? Wij spraken hierover met Jerome O'Neill, de eigenaar van het bedrijf.


Jerome O'Neill op de IPM Essen begin dit jaar

Volgens O'Neill viel de schade aan de kwekerij nog wel mee. De grootste uitdaging was de harde wind, een nasleep van de orkaan. "Bij veel kwekerijen in de buurt werden de kassen door de wind uit de grond getrokken. Gelukkig zijn onze kassen niet beschadigd, omdat we op tijd het plastic konden vastzetten. Ook onze voorraad is er goed vanaf gekomen, waardoor we twee weken na de orkaan alweer jonge planten konden verzenden. Het grootste probleem voor ons was om de productie van de stekken weer op de rit te krijgen. De orkaan had 10 hectare aan voorraad verwoest en ontbladerd. "We moesten alle ontbladerde takken opnieuw snoeien en wachten tot deze terug zouden groeien. Het heeft ongeveer 6 tot 8 weken geduurd om nieuwe stekken te krijgen en dit heeft geresulteerd in een verlies van 1 miljoen dollar." 


De voorraad werd ontbladerd door de verwoestende orkaan Maria 

Gelukkig lukte het bedrijf om de productie snel weer op de rit te krijgen. "Het heeft even geduurd voordat we weer stekken hadden, maar nadat dit gelukt was waren we weer helemaal terug van weggeweest." En de zaken lijken goed te gaan. Het bedrijf verkoopt aan vijf continenten direct en via tussenpersonen en volgens O'Neill stijgt de verkoop, vooral in Europa. 


Vista Farms in Juana Diaz, Puerto Rico, weer volop aan het werk

Verrassend genoeg heeft de orkaan ook nog iets positiefs gebracht, een naam voor een van hun nieuwe Ixora variĆ«teiten! "Ten tijde van de orkaan waren we bezig met het verzinnen van een naam voor onze nieuwe witte Ixora variĆ«teit. Na de orkaan besloten we deze Maria te noemen." 



California Spring Trials
Net als vorige jaren zal Jerome O'Neill ook dit jaar weer aanwezig zijn bij de California Spring Trials met een stand bij de Pacific Plug en Liner locatie in Watsonville, CA. Om je bezoek te reserveren, klik hier.

Voor meer informatie: 
Vista Farms
Jerome O'Neill
Email: jerome@vistafarms.com
www.vistafarms.com

Publicatiedatum: