Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jos Veugen, Frans Veugen Bedrijfshygiëne:

"Gebruik van ontsmette oogstkarren voorkomt veel problemen"

Het mag geen nieuws zijn dat de infectiedruk in de glastuinbouw steeds groter wordt. De schaalvergroting maakt dat aandacht voor het ontsmetten van oogstkarren steeds meer aandacht krijgt. Jos Veugen, Frans Veugen Bedrijfshygiëne: "Hoe groter de kas, hoe groter het probleem kan worden. Een besmetting kan zo snel overslaan. Daarnaast wil je koste wat het kost kruisbesmetting tussen verschillende kassen voorkomen. Anders is de schade helemaal niet te overzien." De meeste desinfectiesluizen van Veugen staan nu bij nieuwbouwprojecten. Op de tekentafel wordt dan ruimte ingetekend om dit te kunnen installeren.


 
Desinfectiesluizen
De sluizen worden nu vooral gebruikt in de rozen-, tomaten-, cannabis- en paprikateelt. De lege karren worden door het interne logistieke transportsysteem de sluis in gereden. Afhankelijk van de gevraagde capaciteit kunnen er een tot vier karren in een keer ontsmet worden. Eén van de uitgangspunten bij de ontwikkeling van de Cart Desinfection System was dat dit niet de langzaamste schakel mag zijn in het hele logistieke proces. Daarom kan de capaciteit opgeschroefd worden. Eenmaal in de sluis gaan de deuren dicht en wordt er ontsmet met een fijne, droge mist. Jos: "Het is dus een 3D-behandeling. Ontsmetten met UV-licht heeft altijd een schaduwkant. Deze mist komt overal." Veugen adviseert overigens om te ontsmetten met een waterstofperoxideproduct. Het voordeel daarvan is dat het snel werkt en geen residu achterlaat. Een goed gestabiliseerde waterstofperoxide oplossing zorgt voor een korte ontsmetcyclus: slechts twee minuten.
 
Frans Veugen Bedrijfshygiëne startte 4 à 5 jaar geleden met deze sluizen. Sindsdien neemt de vraag naar dit product toe. Ieder jaar groeit het verder. Deze stations gaan de wereld over van Canada en Rusland naar Nederland en Amerika.
 
Frans Veugen Bedrijfshygiëne is actief op het gebied van het vernevelen van desinfectiemiddelen en bestrijdingsmiddelen. Jos:"Een continue ontwikkeling zorgt voor steeds betere machines. Alle ontwikkeling gebeurt in eigen beheer, zo zorgen we voor het grootste assortiment ter wereld."
 
"Het gaat ze goed. De huidige locatie in Nederweert raakt te klein. Binnenkort start de nieuwbouw. Het pand wordt drie keer zo groot. Einde van dit jaar staat de verhuizing gepland."
 
Voor meer informatie:
Frans Veugen Bedrijfshygiëne B.V.
www.fransveugen.nl
Jos Veugen
Pannenweg 329
6031 RK Nederweert - The Netherlands
T +31 (0) 495 46 01 88
F +31 (0) 495 46 01 86
jos@fransveugen.nl
 
Publicatiedatum: