Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kenia: Karuturi en Stanbic beschuldigen elkaar van fraude

Het door schulden geplaagde bloemenbedrijf Karuturi heeft een lokale geldschieter, die de controle over het bedrijf tijdelijk had overgenomen, beschuldigd van het verzwijgen van meer dan €16,2 miljoen aan verkoop. Zo kon de geldschieter meer leningen aanvragen en bleef Karuturi onder gedwongen beheer staan. 

Karuturi, een van de grootste bloemenbedrijven ter wereld, beschuldigt de Stanbic Bank ervan dat ze hebben samengewerkt met de curator om de verkoop van het bedrijf te verzwijgen en de uitgaven te verhogen om meer leningen aan te vragen. De bank ontkent de beschuldigingen. 

Karuturi deed de beschuldiging nadat bekend werd dat de Stanbic Bank een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen om de schuld van €16,2 miljoen, die Karuturi bij het bedrijf heeft, te innen.

De curators van Stanbic worden ook beschuldigd van het verzwijgen van de bloemenverkoop en het gebruik van lagere wisselkoersen, die nadelig uitvielen voor Karuturi.