Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Update: opgepakte plantenkweker in Amsterdamse liquidatiezaak vrijgelaten

Het Westland is in de war over de aanhouding van de directeur van een Lierse plantenkwekerij. De man is opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid bij de liquidaties in de mocro-maffia. Zowel de politie als bekenden van de man kunnen zich dat niet voorstellen.

Update: de man is inmiddels vrijgelaten, meldt het OM in Amsterdam. Ook is hij geen verdachte in de zaak meer. Morgen meer.

Maffia-zaak
Het gaat allemaal om de liquidatie van Reduan B, de broer van een kroongetuige in een grote maffia-zaak. De man uit de Lier werd aangehouden omdat DNA-sporen werden gevonden op een van de vuurwapens van de hoofdverdachte. 

Bekenden van de Westlander zijn verbaasd over de aanhouding. Ook de politie staat voor een raadsel. "Veel Westlandser dan hem vind je ze niet'', zeggen bekenden van de man in het AD. De krant schrijft dat ook de politie verrast is door de vondst omdat ze de man (nog) niet kunnen linken aan de zaak. 

Ongeval als oorzaak
Een mogelijke verklaring voor de DNA-vondst zou een ongeval zijn dat in februari gebeurde. Daarbij belandde een auto in een sloot in de buurt van de kwekerij. De tuinder zou de inzittende geholpen hebben om zich te redden, maar die sloeg vervolgens op de vlucht. 

De plantenkweker werd zaterdag opgepakt. De onderzoeksrechter besloot dinsdag de hechtenis met drie dagen te verlengen.