Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flower Constellations: wilde boeketten met minder bloemen

Ontwerpbureau House of Thol ontwikkelde de Flower Constellations: handige messing tools die de bloemist helpen eenvoudig unieke boeketten te schikken met minder bloemen, naar eigen zeggen 'geïnspireerd op de sterren'.
 
Thomas Linssen & Jana Flohr, de ontwerpers achter House of Thol, lanceerden op 27 maart om 21:00 uur een crowdfund campagne voor hun nieuwe product en haalden nu al meer dan 80% van het doelbedrag op.



Over de Flower Constellations

Het kan soms lastig zijn een boeket mooi in een vaas te zetten, zeker als je niet genoeg bloemen hebt om de hele vaas te vullen. De Flower Constellations maken het eenvoudig om ruimtelijke boeketten te maken met minder bloemen, iedere keer weer. Creëer meesterwerken met bloemen die je bij de bloemist uitzoekt, pluksels uit eigen tuin of de bloemen die over zijn gebleven van je laatste boeket in vazen die je al in huis hebt.
 
De duurzame messing constellaties passen in vazen van verschillende groottes en zijn steeds opnieuw te gebruiken. De 2-dimensionale Flower Constellations zijn zo ontworpen dat ze door induwen simpel vast te klemmen zijn in vazen met verschillende diameters (D 6,5cm t/m 12cm). Door de platte basisvorm nemen de constellaties weinig bergruimte in en zijn ze per briefpost te versturen.


 
Constellatie is een astrologische term die gebruikt wordt om de onderlinge stand van de sterren aan te duiden. De patronen in de 12 Flower Constellations zijn afgeleid van de sterrenbeelden. Het aantal en de positie van de sterren in ieder teken van de dierenriem bepaalt de grootte van de messing tool, resulterend in een totaal van 6 kleinere en 6 grotere constellaties. Iedere Flower Constellation is verpakt in een sprekende geschenkverpakking passend bij de kenmerken van het bijbehorende sterrenbeeld.

Unie van Topsectoren

Nederland bezet al jaren de toppositie in de wereldwijde bloemenhandel. Vorig jaar exporteerden we maar liefst ter waarde van 6 miljard Euro aan bloemen1, een nieuw record.

Ook Dutch Design zet Nederland internationaal op de kaart: ontwerp uit ons land staat bekend vanwege de hoge kwaliteit en het speelse functionalisme. De creatieve industrie is dan ook door de overheid aangemerkt als topsector2.
 
Met de Flower Constellations verenigt House of Thol de Nederlandse topsectoren Dutch Design en Dutch Flowertrade en laat consumenten wereldwijd op een laagdrempelige manier kennis maken met de bloemschikkunst.
 
De campagne
De Flower Constellations campagne op Kickstarter loopt van 27 maart tot en met 5 mei 2018 (Bevrijdingsdag). House of Thol heeft als doel €5.400,- op te halen om zo een eerste productieronde te kunnen voorfinancieren. Earlybird pledgers kunnen de Flower Constellation vooruit bestellen voor €15,-. (toekomstige winkelverkoopprijs €17,95). Na afloop van een campagne ontvangen supporters hun Flower Constellations in augustus 2018.

Voor meer informatie:
House of Thol
Jana Flohr
E: home@houseofthol.nl
www.houseofthol.nl
Publicatiedatum: