Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gypsophilakweker Daniel Moge, Kimman Roses:

"Kenia: "Productie 50% lager door bewolking en regen"

"Meestal neemt de productie een beetje af na Internationale Vrouwendag (8 maart), maar dit jaar is het behoorlijk ingrijpend: er is een daling van bijna 50%," zegt Daniel Moge van Kimman Roses, een Keniaanse gypsophila kweker. Zoals de meeste Keniaanse telers lijdt zijn productie onder de bewolkte en regenachtige dagen van de laatste tijd. Hij hoopt dat er eind april beter weer komt, waardoor hij zijn volumes vóór Moederdag (13 mei) weer op peil kan brengen.


Daniel Moge tijdens de IFTEX 2017 in Nairobi, Kenia.

Het weer begon een week na Internationale Vrouwendag te veranderen. De dagen werden bewolkt en regenachtig. Dit was vroeger dan anders en vormt een flinke uitdaging omdat Moge zijn gypsophila's buiten, op de hooglanden van Kenia, kweekt en volledig afhankelijk is van het weer. "De productie daalt in deze tijd van het jaar meestal met 10 tot 20%, maar dit jaar is het 45 tot 50%."

Gelukkig worden er nog steeds kleinere ladingen naar de veiling in Nederland verzonden tegen een redelijke prijs. "De vraag naar gypsophila is er en aangezien bijna elke kweker in Kenia door de huidige weersomstandigheden wordt beïnvloed, is het aanbod laag, wat weer in bevredigende prijzen resulteert."


De kwekerij.

Moederdag is de volgende belangrijke datum voor Kimman Roses en Moge kan nauwelijks wachten op weersverbetering. Volgens de weersvoorspellingen moet hij echter nog enkele weken wachten. "De komende weken wordt veel regen voorspeld, dus verwachten we dat de productie nog verder zal afnemen. Maar zolang het weer tegen het einde van april beter wordt, hebben we nog steeds tijd om onze volumes vóór Moederdag te verhogen."

Voor meer informatie 
Kimman Roses
Daniel Moge
Email: sales@kimmanroses.co.ke
www.kimmanroses.co.ke


Publicatiedatum: