"Kenia bepaalt het tempo in de logistieke race"

Kenia's groeiende positie in de wereldwijde handelsmarkt verklaart waarom het land de snelste groei van het continent heeft doorgemaakt wat betreft buitenlandse investeringen. Dit is vooral het geval in de logistieke sector, waar een aantal internationale bedrijven lokale spelers in Kenia heeft overgenomen. Bovendien heeft de Keniaanse overheid verschillende projecten opgezet om de infrastructuur in het land te verbeteren, zo meldt Surya Kannoth.

Een aantal multinational vrachtbedrijven kopen Keniaanse bedrijven op om stappen te zetten op de lucratieve markt van versproducten. Onlangs heeft 's werelds op drie na grootste logistieke bedrijf, Japan’s Nippon Express, een dochterbedrijf gelanceerd in Kenia. Nippon Express maakt gebruik van lokale bedrijven voor de export van eigen geteelde (Keniaanse) snijbloemen en -rozen. 

Het bedrijf heeft aangekondigd dat het een plan zal ontwerpen om tegemoet te komen aan de wensen van hun klanten in Kenia en de rest van Oost-Afrika, waar een doorlopende groei wordt verwacht. 

“In juni 2017 is een spoorweg aangelegd, die Nairobi met Mombasa verbindt en nu transport per vrachttrein mogelijk is, is de verwachting dat de logistieke vraag zal toenemen," zei het bedrijf in een verklaring. 

Ondertussen is Africa Logistics Properties (ALP), een investeringsbedrijf in Kenia, bezig met de bouw van Kenia's eerste internationale standaard grade-A logistieke opslag op twee locaties in Nairobi. Dit doen ze met behulp van het snel groeiende bedrijf Copia Global, dat zich specialiseert in het leveren van producten aan het platteland van Kenia. 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018