voorjaarsassortiment op de bühne bij Beekenkamp Plants

Hele keten komt kijkje nemen op de Spring Trials

Tholen - Het is een jaarlijks terugkerend evenement, de Spring Trials bij Beekenkamp, en uiteraard is ook dit jaar weer het bestaande en nieuwe assortiment naast elkaar te bewonderen.

De nadruk ligt vanzelfsprekend op de kleurrijke voorjaarsbloeiers en voor zowel de markt als de veredelaar vormt het een mooi moment om eens te kunnen sparren. Dat is de meerwaarde van een vrije inloop als deze, meent Beekenkamp. "Je krijgt de verschillende partijen bij elkaar", verwoordt productmanager Alexander van der Kaaij het. "Het is al lang niet meer zo dat één segment, zoals vroeger de kwekers, bepaalt wat er op de markt is. Alle schakels stellen eisen aan het product en een moment als deze blijkt uitermate geschikt om de koppen bij elkaar te krijgen."


Alexander van der Kaaij

Series

In de bloeiproef wijst Alexander vooral op het belang dat Beekenkamp hecht aan de ontwikkeling van series, zoals in de petunia de Surfinia. Dat heeft natuurlijk te maken met een stukje marketing en bovendien moet het beestje een naam hebben, maar dat is niet het belangrijkste. "Je kunt heel duidelijk zien: hier zijn we begonnen. Deze soorten zijn nu op de markt en daarmee zijn we verder gegaan. De opvolger in een serie is dan sterker, voller, steviger of wat dan ook, al naar gelang de wensen van de markt. Bovendien hebben we zoveel mogelijk geprobeerd van iedere plant exemplaren uit een warme en uit een koude kas te tonen, zodat zowel de hightech teler als de teler zonder gestookte kas weet wat het doet en ermee uit de voeten kan."Naar eigen zeggen had men over de aanloop niet te klagen. De Spring Trials zijn nu officieel weer gesloten, maar mocht u toch nog even een kijkje willen nemen, dan kan dat vast!Voor meer informatie:
Beekenkamp Plants
Korte Kruisweg 163
2676 BS Maasdijk
E: info@beekenkamp.nl
www.beekenkamp.nl

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018