"Een geweldige supermarktplant"

KalanchoŽ nog steeds een Europese paasklassieker

Pasen staat voor de deur en alhoewel trends in winkels in Europa per land verschillen, is ťťn plantenvariŽteit bijna overal aanwezig: de kalanchoŽ. Volgens Christian Jacobsen, salesmanager bij het Deense bedrijf Euro Trend, is deze plant een geweldige 'supermarktplant'. Ongeveer 30% procent van hun paasartikelen bevat deze variŽteit. Groene doet het goed in Paasversieringen.

Euro Trend is gespecialiseerd in het ontwerpen en combineren van keramiek met mini kamerplanten. De keramiek wordt geÔmporteerd en de miniplanten worden gekocht bij kwekers in heel Denemarken. Ze sturen ze naar exporteurs in Denemarken en Nederland die ze verkopen aan retailers in heel Europa.Verschillende landen, verschillende smaken
Na Valentijnsdag, Kerst en Moederdag is Pasen een belangrijk feest voor Euro Trend. Het bedrijf heeft een catalogus met 130 paasartikelen. En verschillende landen betekenen een verschil in de vraag, ook voor Pasen. "In sommige landen zijn paasversieringen vooral geel, in andere landen zijn ze erg kleurrijk en hier in ScandinaviŽ zien we bijvoorbeeld veel hout en beton." De paastrends zijn echter aan verandering onderhevig. "We zien dat Scandinavische trends vaak naar het zuiden verschuiven. Als iets in ScandinaviŽ hip is, wordt het vaak binnen ongeveer twee jaar trendy in het zuiden van Europa."

KalanchoŽ
Ook wat planten betreft, is er verschil. In vergelijking met enkele jaren geleden worden er nu meer groene planten in de ontwerpen verwerkt. "Over het algemeen is groen erg trendy en daarom gebruiken we ze ook in de paasversiering," zegt Jacobsen. De beste verkoper blijft echter de kalanchoŽ. "We gebruiken de kalanchoŽ voor veel verschillende decoratietrends. Het is een goede supermarktplant omdat het er dankzij de lange houdbaarheid goed uit blijft zien." Van de 20 planten die ze voor paasversieringen gebruiken, zijn ongeveer 30% kalanchoŽ.

Vroeg tegenover laat Pasen 
Dit jaar wordt Pasen vroeg in het jaar (1 april) gevierd, wat een hogere vraag naar kamerplanten betekent. Dit lijkt een voordeel te zijn voor Euro Trend, maar het maakt in feite niet zo'n verschil, legt Jacobsen uit. "Valentijnsdag is een belangrijke dag voor ons en als Pasen vroeg valt, zitten er minder weken tussen deze twee feestdagen. Is Pasen laat, dan hebben we een langere periode om onze producten te verkopen."

Al met al is Jacobsen tevreden met de paasverkopen van dit jaar. "Het is min of meer hetzelfde als de vorige jaren. En om op de hoogte te blijven van de trends en een innovatief en onderscheidend assortiment aan te bieden, onderhouden we een nauwe en voortdurende samenwerking met onze klanten, goede ontwerpers en onze potplantenleveranciers."

Voor meer informatie
Euro Trend
Christian Jacobsen
Email: christian@eurotrend.dk
www.eurotrend.dk


Publicatiedatum: 30-3-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

16-8-2018 Deense teler maakt Begonia Maculata uit zaad
14-8-2018 Lavendel redt seizoen voor Deense potrozenkweker
8-8-2018 Kerstboomproductie zwaar getroffen door aanhoudende droogte
7-8-2018 Gebr. Nederpel Potplanten breidt assortiment uit met Primula
18-7-2018 Van Schie Potlelies start uitlevering Chrysanne Grandezza
12-7-2018 Eerste aanmeldingen noviteitenkeuring van Plantarium 2018
10-7-2018 "Markt voor sansevieria is onverzadigbaar"
9-7-2018 Eerste kwekersrecht voor hortensia in China
5-7-2018 (Na)zomer tuinfeestje met Hebe Addenda
27-6-2018 Update onderzoek 'Hoe werkt een kalanchoŽí
26-6-2018 Leuke samenwerking tussen participanten en studenten in WHC
18-6-2018 Sunrich verkrijgbaar bij drie Nederlandse zonnebloemkwekerijen
18-6-2018 In ťťn lijn naar leverbare hyacinten
14-6-2018 Westbroek: "Is mijn orchidee nog te redden?"
14-6-2018 "Geen makkelijkere roos dan de True Bloom-roos"
1-6-2018 VS: bacterie Xanthomonas in begonia te lijf
31-5-2018 Vernieuwde Greennest Gallery Utrecht in de Botanische Tuinen
28-5-2018 Mogelijk baanbrekend onderzoek naar tuinroos genoom gepubliceerd
23-5-2018 Van der Valk test KalanchoŽ
17-5-2018 "Brexit biedt VK mogelijkheid om bioveiligheid aan te passen"

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code