Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Royal Brinkman realiseert nullozing bij KP Holland

Als reactie op de zuiveringsplicht, welke per 1 januari 2018 van kracht is gegaan, heeft kweker en veredelaar KP Holland gekozen om voor een volledige nullozing van restwaterstromen te gaan. Royal Brinkman is als leverancier ingeschakeld voor het adviseren, engineren en installeren van zeven nieuwe installaties met als doel te voldoen aan deze nullozing.


Picture: Roy van der Knaap van KP Holland:”Om de nullozing te bereiken, moesten verschillende waterstromen beter gefilterd en gezuiverd worden, zodat deze allen geschikt zijn voor hergebruik.”

Met ingang van 1 januari 2018 geldt een zuiveringsplicht voor glastuinbouwbedrijven wanneer er drainwater, drainagewater en/of filterspoelwater wordt geloosd op oppervlaktewater of riolering.

Als reactie hierop heeft KP Holland, veredelingsbedrijf binnen de gewassen Spathiphyllum, Kalanchoë en Curcuma, er voor gekozen om helemaal geen water te lozen en bij al hun vestigingen te gaan voor een complete nullozing. Om deze nullozing te bereiken, moeten verschillende waterstromen beter gefilterd en gezuiverd worden, zodat deze allen geschikt zijn om her te gebruiken. Royal Brinkman heeft als adviseur, engineer en installateur opgetreden en KP Holland voorzien van zeven nieuwe installaties in de vorm van onder andere zeefbochten, UV-ontsmetters en doekfilters. De capaciteit van deze installaties varieert van 3 tot wel 120 kuub water per uur. De zeefbochten en doekfilters worden ingezet om verschillende waterstromen beter te filteren, zodat deze geschikt zijn om te hergebruiken. De UV-ontsmetters worden ingezet om schimmels, bacteriën en virussen uit verschillende waterstromen af te doden, zodat het water langer gerecirculeerd kan worden.

Technical Accountmanager en Calculator Arie Plomp: “KP Holland is al jaren vaste klant van Royal Brinkman op het gebied van water en elektro installaties. Door geen restafvalwater meer te lozen, voldoen zij aan de nieuwe wet omtrent de zuiveringsplicht middels zeven nieuwe, betrouwbare filterinstallaties.


Voor meer informatie:
Royal Brinkman
Woutersweg 10
2691 PR 'S-Gravenzande
t: +31 (174) 44 61 00
f: +31 (174) 44 61 50
info@brinkman.nl
www.brinkman.nl

Publicatiedatum: