Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

RHP-uitlegvideo over oppotten

RHP heeft de oppot referentie ontwikkeld. De uitkomsten hiervan geven inzicht in de dichtheid van het substraat door het oppotten. Dit helpt bij de keuze van een substraat dat aansluit bij het oppot gedrag en de teeltwijze. Bekijk het in de nieuwe RHP-uitlegvideo.



De oppot referentie geeft een gemiddelde waarde voor hoe vast een substraat in de praktijk in een pot of container wordt gedaan. Deze waarde kan worden vergeleken met het daadwerkelijke oppotten van het substraat in de praktijk. Het combineren van de oppot referentie met het wegen van de potten tijdens het vullen, kan problemen voorkomen door inzicht. Zodra een pot is gevuld met substraat, staat de dichtheid van de grond vast. En té vast oppotten kan leiden tot wortelproblemen en bemesting die afwijkt van wat werd verwacht met mogelijke teeltschade tot gevolg.



Specifieke substraatreceptuur
Voor substraatproducenten is de oppotreferentie een handig hulpmiddel om de receptuur in te stellen voor een specifieke teelt. Soms willen kwekers vaster oppotten. Dan kan de oppotreferentie handig zijn om het substraat zo aan te passen dat het voldoet aan de wensen voor fysieke en voedingseigenschappen. De oppotreferentie kan direct na de productie van een substraat worden bepaald. In een gecombineerde test worden volume en dichtheid gemeten. Een drukplaat simuleert de gemiddelde oppotvastheid in de praktijk.


Voor meer informatie:
RHP
Galgeweg 38
2691 MG 's-Gravenzande
T: +31 (0)174 62 03 60
F: +31 (0)174 64 04 13
www.rhp.nl

Publicatiedatum: