Royal Base Vietnam

"Een orchideeŽnmerk opbouwen binnen een nieuwe markt"

In de Da Lat regio in Vietnam staat een 10 hectare grote kas genaamd Apollo, waar het Taiwanese Royal Base zowel snij- als potorchideeŽn teelt. Het bedrijf verkoopt de producten onder de merknaam Sunpride.
Markt in Zuidoost-AziŽ 
ďWe zijn in 2003 begonnen,Ē vertelt marketing en salesmanager Robert Wang, die zich richt op de markt in Zuidoost-AziŽ. ďNu hebben we een hele lijn van producten, van jonge planten tot pot- en snijbloemen." 

Ongeveer 60% van hun snijorchideeŽn worden naar Japan geŽxporteerd, de grootste markt voor Royal Base. Hier is een enorme markt voor orchideeŽn.  

Robert Wang bij de 2018 HortEx Vietnam 


Snij- en potorchideeŽn 
Ongeveer 50% van de snijorchideeŽn van Royal Base zijn wit en de andere 50% bestaat uit verschillende kleuren, zoals rood, geel, en speciale gestippelde of gestreepte patronen. "Onze klanten houden van verschillende kleuren en verschillende bloemen, maar ons best verkopende product is onze witte snijbloem. In Japan wordt deze bloem bijvoorbeeld veel bij uitvaarten gebruikt." 

De potorchidee is daarentegen populair in Dubai, Vietnam en de rest van Zuidoost- AziŽ. "Op dit moment is de vraag naar potorchideeŽn niet zo groot als die naar snijorchideeŽn," zegt Robert. Dit is om de simpele reden dat deze bloemen langer meegaan na aankoop. Ongeveer 30% van de totale productie van Royal Base bestaat uit potorchideeŽn.


Ambitie
Het bedrijf is een van de grootste en meest moderne bedrijven in de regio. "We hebben plannen om onze kas uit te breiden. Op dit moment hebben we nog 10 hectare, maar volgend jaar zullen dit er waarschijnlijk 12 zijn." 

Er komen wel wat uitdagingen kijken bij het telen van orchideeŽn in Vietnam. De luchtvochtigheid is bijvoorbeeld te hoog en daarom investeert Royal Base in moderne technieken. "We moeten de lucht droger maken, zodat schimmels en bacteriŽn niet zo gemakkelijk groeien. Zo kunnen we producten van betere kwaliteit telen." 
Niche markt
Tijdens het HortEx Vietnam evenement in Vietnam liet het bedrijf enkele bijzondere orchideeŽn aan de bezoekers zien. 

Robert vertelt ons over zijn favoriete bloem - een nieuwe binnen de collectie - die goud en zilver is geverfd. Het duurt per bloem twee uur om deze te verven en de bloemen worden verkocht aan niche markten in Dubai en Japan. Royal Base verkoopt zijn producten normaliter via groothandelsmarkten, maar deze zijn niet geschikt voor luxe producten als deze bloemen. 


Sheena potplant
Hetzelfde geldt voor hun nieuwst potplant, die in een luxe verpakking wordt geleverd. De variŽteit komt uit Japan en is door de Japanse kweker Sheena geteeld. "Ze hebben ons toestemming gegeven om deze bloem te telen, zodat ze kunnen zien hoe deze in Vietnam groeit. Om deze bloemen te verkopen, willen we contact maken met de eindconsument. " In Vietnam is het moeilijk om aansluiting te vinden bij warenhuizen. De markt in Vietnam groeit, maar de regels en kanalen zijn hier niet klaar voor," legt Robert uit. "We investeren in onze contacten in de industrie om contact te maken met de uiteindelijke consument. Daarnaast zijn we ons merk Sunpride aan het opbouwen om ook via deze weg aan marketing te doen." 

Voor meer informatie: 
Royal Base Corporation
Tel: +886.2.2731.7611 

Publicatiedatum: 28-3-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

17-5-2018 "Brexit biedt VK mogelijkheid om bioveiligheid aan te passen"
15-5-2018 "Waarschijnlijk onze beste Moederdag ooit"
15-5-2018 VS: Varenkweker haalt 15% meerproductie met LED
8-5-2018 De wonderlijke wereld van de varen
8-5-2018 Spitsuur bij kwekers voor Moederdag
4-5-2018 Schimmels aan de oppervlakte van groeimedia
3-5-2018 Scadoxus zoekt kweker
26-4-2018 Hillier gaat voor Gold-rush op Chelsea Flower Show
17-4-2018 Internationale Design & Quality Award voor innovatief ontwerp Mobilane
16-4-2018 Vroege voorjaars kant-en-klare mixen bij Florensis
12-4-2018 Canna-assortiment breidt uit met nieuw ras Bronze Orange
12-4-2018 Plant gaat toch slimmer om met overdosis licht
10-4-2018 KalanchoŽ trapt Garden seizoen af op de Spring Fair
9-4-2018 Hoe biedt u perkgoed optimaal aan? De veilingmeester vertelt...
4-4-2018 VS: Nederlandse ambassadeur bezoekt bloemenkweker in Virginia
3-4-2018 Focus op voedingselementen: sulfaat
3-4-2018 Lisi Lova weer te bestellen bij SV.CO
30-3-2018 Hele keten komt kijkje nemen op de Spring Trials
30-3-2018 KalanchoŽ nog steeds een Europese paasklassieker
28-3-2018 Air So Pure met presentatie in Keukenhof

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code