Royal Base Vietnam

"Een orchideeënmerk opbouwen binnen een nieuwe markt"

In de Da Lat regio in Vietnam staat een 10 hectare grote kas genaamd Apollo, waar het Taiwanese Royal Base zowel snij- als potorchideeën teelt. Het bedrijf verkoopt de producten onder de merknaam Sunpride.
Markt in Zuidoost-Azië 
“We zijn in 2003 begonnen,” vertelt marketing en salesmanager Robert Wang, die zich richt op de markt in Zuidoost-Azië. “Nu hebben we een hele lijn van producten, van jonge planten tot pot- en snijbloemen." 

Ongeveer 60% van hun snijorchideeën worden naar Japan geëxporteerd, de grootste markt voor Royal Base. Hier is een enorme markt voor orchideeën.

Robert Wang bij de 2018 HortEx Vietnam 


Snij- en potorchideeën 
Ongeveer 50% van de snijorchideeën van Royal Base zijn wit en de andere 50% bestaat uit verschillende kleuren, zoals rood, geel, en speciale gestippelde of gestreepte patronen. "Onze klanten houden van verschillende kleuren en verschillende bloemen, maar ons best verkopende product is onze witte snijbloem. In Japan wordt deze bloem bijvoorbeeld veel bij uitvaarten gebruikt." 

De potorchidee is daarentegen populair in Dubai, Vietnam en de rest van Zuidoost- Azië. "Op dit moment is de vraag naar potorchideeën niet zo groot als die naar snijorchideeën," zegt Robert. Dit is om de simpele reden dat deze bloemen langer meegaan na aankoop. Ongeveer 30% van de totale productie van Royal Base bestaat uit potorchideeën.


Ambitie
Het bedrijf is een van de grootste en meest moderne bedrijven in de regio. "We hebben plannen om onze kas uit te breiden. Op dit moment hebben we nog 10 hectare, maar volgend jaar zullen dit er waarschijnlijk 12 zijn." 

Er komen wel wat uitdagingen kijken bij het telen van orchideeën in Vietnam. De luchtvochtigheid is bijvoorbeeld te hoog en daarom investeert Royal Base in moderne technieken. "We moeten de lucht droger maken, zodat schimmels en bacteriën niet zo gemakkelijk groeien. Zo kunnen we producten van betere kwaliteit telen." 
Niche markt
Tijdens het HortEx Vietnam evenement in Vietnam liet het bedrijf enkele bijzondere orchideeën aan de bezoekers zien. 

Robert vertelt ons over zijn favoriete bloem - een nieuwe binnen de collectie - die goud en zilver is geverfd. Het duurt per bloem twee uur om deze te verven en de bloemen worden verkocht aan niche markten in Dubai en Japan. Royal Base verkoopt zijn producten normaliter via groothandelsmarkten, maar deze zijn niet geschikt voor luxe producten als deze bloemen. 


Sheena potplant
Hetzelfde geldt voor hun nieuwst potplant, die in een luxe verpakking wordt geleverd. De variëteit komt uit Japan en is door de Japanse kweker Sheena geteeld. "Ze hebben ons toestemming gegeven om deze bloem te telen, zodat ze kunnen zien hoe deze in Vietnam groeit. Om deze bloemen te verkopen, willen we contact maken met de eindconsument. " In Vietnam is het moeilijk om aansluiting te vinden bij warenhuizen. De markt in Vietnam groeit, maar de regels en kanalen zijn hier niet klaar voor," legt Robert uit. "We investeren in onze contacten in de industrie om contact te maken met de uiteindelijke consument. Daarnaast zijn we ons merk Sunpride aan het opbouwen om ook via deze weg aan marketing te doen." 

Voor meer informatie: 
Royal Base Corporation
Tel: +886.2.2731.7611 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018