Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jiffy introduceert papieren, waterproof pot

Jiffy heeft een nieuwe bloempot ontwikkeld die 100% natuurlijk is. Er is echter iets bijzonders aan. "Het probleem met traditionele papierpotten is dat ze te veel water absorberen, wat lastig is in de teelt," zegt Axel Hallum van FloraCup. "Maar nu hebben we er een ontwikkeld die dat niet doet. We gebruiken een samenstelling die het proces van waterabsorptie vertraagt. Deze samenstelling betreft een mix van aarde, papier en een natuurlijke was. Dit maakt potten tijdens het eerste deel van het groeiproces waterafstotend en hierdoor kunnen ze net als conventionele potten ook in potmachines en voor andere automatiseringstoepassing worden gebruikt.”

Samenwerking met telers
Het is van groot belang om nauw samen te werken met telers. "Een voorbeeld is hoeveel water de planten moeten krijgen. Om de potten stevig en schoon te houden, ook voor de verkoop, moeten de planten op de teelttafels niet te dicht bij elkaar staan. Consumenten moeten kunnen zien en waarderen dat de planten in een 100% natuurlijke pot worden gekweekt, maar we moeten er ook voor zorgen dat de pot bij tentoonstelling in de winkels nog stevig is en vrij van algen.”



De kwekerij heeft een deugdelijke pot voor de verwerking in potmachines en de consument kan de pot veilig mee naar huis nemen. Pas als deze de pot in de grond plaatst, begint het composteringsproces en vinden de wortels hun weg in de grond. Het feit dat de consument bij het verplanten de pot niet hoeft te verwijderen, garandeert ook de veilige en gezonde beworteling van de plant in de grond.
 

De wortels dringen door de potwand en daarom mag de pot niet vóór het planten worden verwijderd.

Om de voordelen van de Jiffypot voor de markt duidelijk te maken, heeft FloraCup het All Nature-concept gecreëerd. Axel: "We zijn dit najaar begonnen met de ondersteuning van en verbinding tussen telers, retailers en tuincentra en er is zeker interesse in deze nieuwe potten, ook van telers. Ze willen zich onderscheiden van de rest van de markt. Het is voor hen niet altijd gemakkelijk om voor producten de juiste prijs te krijgen. Om een compleet concept te creëren, is de verbinding tussen telers en verkooppunten belangrijk."

100% natuurlijk
De All Nature presenteerblad is gemaakt van gerecycled karton waardoor het totale concept is geproduceerd met 100% natuurlijke materialen. In dit geval werd een Jiffypot van 12 cm geselecteerd in combinatie met een 6-gaats presenteerblad. Jiffypots zijn verkrijgbaar in meer dan 30 maten en uitvoeringen. De populairste maten zijn 10 en 12 cm. Tijdens de ontwikkeling werkte Jiffy samen met drie Deense telers: Trekanten, Tvillingegården en Fashion Flowers.
 


Proeven
Dit voorjaar zal de verkoop van het nieuwe All Nature concept in verschillende tuincentra en winkels worden getest. "We zullen de potten op de markt brengen voor lente- en perkplanten, waarvoor het gebruik het meest voor de hand lijkt te liggen. Maar we mikken ook op eetbare planten en kruiden."



"Dit voorjaar zullen we enkele bestellingen plaatsen in een aantal geselecteerde winkels in Scandinavië en Duitsland om te zien hoe de potten het in de winkels doen en hoe klanten reageren. Het kost een beetje meer dan de gewone plastic potten, maar we denken dat de klant bereid is om een wat hogere prijs te betalen. Bij voedselproducten lijken klanten ook bereid hogere prijzen te betalen voor hogere normen, wanneer voedsel bijvoorbeeld ecologisch wordt geproduceerd. Er is een algemene trend: plastic is een impopulair materiaal. We zien allemaal de foto's op sociale media van oceanen gevuld met plastic die de planeet schaden."

Voor meer informatie:

FloraCup
Axel Hallum
+4540168012
axel@floracup.com
www.floracup.com
 
Jiffy
Hans Gammelgaard
+4520494388
hans.gammelgaard@jiffygroup.com
www.jiffygroup.com

Publicatiedatum: