Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Open Dagen bij NL van Geest Amaryllis

Epicentrum van de amaryllisbol in ‘s-Gravenzande

Tholen - Het is een klein wereldje, die van de amaryllis. Een ‘amaryllis days’ organiseren, zoals ze dat de laatste jaren en onder veel internationale belangstelling in de lelies doen, ligt dan ook niet voor de hand, maar natuurlijk willen de veredelaars laten zien wat ze in huis hebben. Zo ook NL van Geest Amaryllis, die in deze tijd van het jaar wederom het assortiment en de veelbelovende nieuwkomers in bloei heeft staan.


Ben van Geest

Klanten van over de hele wereld weten inmiddels de weg, vertelt Ben van Geest, en komen er zelfs speciaal voor over vanuit India, Japan, Amerika en meer. Van Geest is dan ook een van de grote spelers op het gebied van veredeling en tevens zelf een van de grote producenten van bollen voor de droogverkoop: grofweg 1 miljoen op jaarbasis. De totale Nederlandse productie zit rond de 3 miljoen bollen per jaar. Qua kleur (niet alleen bij van Geest, maar überhaupt in de markt) is zo’n 60% van het assortiment rood, 20% wit en de rest is te scharen onder het kopje ‘ allerlei’.


Een van de highlights dit jaar: de Mystica

Er wordt vanzelfsprekend gelet op een hele stapel aan factoren. Met name het aantal stelen – minimaal 2 – en het aantal bloemen per steel – bij voorkeur minimaal 4 – zijn van belang. In de proeftuin zijn meer dan 50 verschillende kleur- en vorm variëteiten in bloei te bewonderen. Een paar soorten zijn wat later vanwege het koude voorjaar, maar van de andere kant is er juist daarom goeie kans dat ook na de Pasen nog veel kleur te zien is.”


Te zien zijn nog min of meer experimentele soorten. Ze bevinden zich in fase 6: de knoop wordt doorgehakt waar definitief op wordt ingezet en welke soorten afvallen.

Pronkjuwelen uit de tuin van NL van Geest Amaryllis zijn bijvoorbeeld de dubbelbloemige Amadeus soorten of de gele Yellow Star. Wat voor de droogverkoop verkocht wordt (hoofdzakelijk aan tuincentra en bloemisten), wordt meest hier geproduceerd – “want dan kun je de zwaarste kwaliteit garanderen”. Daarnaast produceert het bedrijf ook een deel van de bollen in Peru, die vooral hun weg naar de pot op de vensterbank vinden.



Voor consumenten is de showtuin op zaterdag 24 maart van 8.00 uur tot 13.00 uur opengesteld. De handel is alle dagen welkom, maar gelieve wel even een afspraak te maken (voor het assortiment droogverkoop/Amaranth bij Ben van Geest, 06-10493348, ben@nlvangeest.nl ; voor het assortiment snijbloemen bij Gerard van Geest, 06-51170558, gerard@nlvangeest.nl)



Voor meer informatie:
N.L. van Geest
Ben van Geest
Monsterseweg 82
2691 JJ ‘s-Gravenzande
M: 06-10493348
E: ben@nlvangeest.nl
www.nlvangeest.nl
Publicatiedatum: