Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slimme systemen verminderen benodigde irrigatie en verzorging

Pöppelmann TEKU heeft in de loop der tijd drie innovatieve irrigatiesystemen ontwikkeld, waardoor de kweker minder omkijken heeft naar de planten en die een langere levensduur en betere kwaliteit garanderen. Deze drie zijn de Waterwick, de Qwick en het Flex Wateringsysteem, die hieronder 1 voor 1 worden geïllustreerd.



Het gebruik van de Waterwicksystemen is eenvoudig: een lont wordt samen met een stok onder in de pot ingebracht. Dit wordt dan in een MDF Coverpot geplaatst, die met water wordt gevuld. Dankzij de gesloten bodem van deze sierpot ontstaat er een wateropslag voor de kweekpot. Het lont absorbeert water hieruit zodat de plant altijd de optimale hoeveelheid water heeft. De plant beslist zelf wanneer en hoeveel water het wil absorberen.



Het Qwicksysteem is een ander zelfvoorzienend irrigatiesysteem, waarmee de irrigatie intervallen voor elke afzonderlijke plant met weinig inspanning kunnen worden vergroot. In de plantenbak wordt een vliesje gelegd waarop de kweekpot wordt geplaatst. Wanneer de plant wordt geïrrigeerd, zal het zonder tussenkomst precies de hoeveelheid water absorberen die het nodig heeft. Het voordeel: Planten blijven langer gezond en er wordt minder verspild.



De TCA 27C+ hangpot heeft twee waterafvoergaten die kunnen worden gecombineerd met de MZP 15 afdichtplug zodat het volume van het waterreservoir flexibel gevarieerd kan worden tussen 150 ml en 1500 ml. Het kleinere reservoir is vooral geschikt voor de kweekfase. Het grotere reservoir zorgt voor optimale watertoevoer naar de planten tijdens transport, opslag en in de verkoopfase. Zelfs eindgebruikers profiteren van het Flex Wateringsysteem omdat het de irrigatiefrequentie aanzienlijk vermindert.

Voor meer informatie:
Pöppelmann GmbH & Co. KG
T: +49 4442 982-1605 or
E: teku@poeppel­mann.com
www.poeppelmann.com
Publicatiedatum: