Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ecuador: Eerste rozen uit gerenoveerde kwekerij Flores Verdes

De Ecuadoraanse Flores Verdes heeft flink geinvesteerd in nieuwe planten. De eerste stelen zijn inmiddels geoogst.


De rozenkwekerij van Flores Verdes in Cayambe, Ecuador.

Verkoopmanager Manuel Diez vertelt dat er meer dan 4 hectare rozen opnieuw geplant zijn. In samenwerking met FlowerLink, een klant van Flores Verdes uit Los Angeles, worden nieuwe variëteiten getest. Bij deze tests wordt behalve naar de houdbaarheid en resistentie van de planten ook gekeken naar de populariteit bij detailhandelaren en eindgebruikers.

"Het is algemeen bekend dat oudere planten minder stelen produceren en de kwaliteit van jonge stelen missen. Maar wat we vooral hebben ontdekt, is dat klanten meer geïnteresseerd zijn in de nieuwe variëteiten die we planten, zoals ‘Dream in Peach’, ‘Golden Mustard’ of ‘Pompeii’ van Plantec, ‘Wasabi’, de nieuwe groene roos van Schreurs en ‘Deep Purple’ van Dümmen Orange." Dit brengt het totaal aantal variëteiten op de kwekerij op 64.

Volgens Diez kunnen ze met deze rassen een breder kleurenspectrum aanbieden. "Zowel Dream in Peach als Pompeii zijn nieuwe kleuren voor ons assortiment en we waren niet alleen erg onder de indruk van de groei en kracht van de planten, maar ook van de unieke kleuren van de rozen. Van onze partner Flower Link hebben we ook geweldig advies gekregen over bijvoorbeeld vluchtomstandigheden, het soort bloei dat we konden verwachten, de duur van het vaasleven, etc."

"Met rassen zoals Golden Mustard, waar we het hele jaar door veel vraag naar hebben gehad, beginnen we 2018 absoluut met hoge verwachtingen."

Voor meer informatie:
Flores Verdes
Manuel Diez
Email: sales-fverdes1@floresverdes.com
www.floresverdes.com


Publicatiedatum: