Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
maandag fotoreportage

Seasonal Trade Fair : Kou zet rem op bloei

Tholen - De Seasonal Trade Fair in Naaldwijk zit er op. De afgelopen dagen presenteerden de aanvoerders op FloraHolland het voorjaarsassortiment, waarbij het centrale thema het weer was. We hebben nog een staartje Siberische kou te verstouwen, zo zeggen de weergoden en de export is de afgelopen maand ook wat lager uitgevallen dan dezelfde maand vorig jaar. Voor tuincentra, en daarmee voor veel kwekers, is het verschil tussen een mooi en warm weekend en een koud en nat weekend echter een wereld van verschil. Daarnaast en van niet minder gewicht is het feit dat kou bloei drukt en het voorjaarsassortiment heeft dus nog weinig kleur.


Van linksboven mee met de klok: Lean en Dennis van Ammerlaan TGI, Peter Zuidgeest van PZ Planten, dat 60 jaar bestaat; team Oriental en de heren lopers van RFH, die ook dit jaar weer aan de roparun zullen meedoen.

Daarnaast loopt de handel in alles wat groen is van een leien dakje. Het heeft bij wijze van spreken nog geen tijd om te groeien, mogen we optekenen uit de mond van een handvol producenten. Alleen vanuit de orchideeënhoek klinken wat zorgwekkende geluiden door. De laatste tijd staan prijzen onder druk, komen her en der tuincentra niet van hun voorraad af en, wordt gezegd, heeft vooral de bulk (m.n. wit, één en twee-takkers), moeite de kostprijs te halen.


Een 200 tal kwekers gaf acte de présence. Maandag op deze plek volgt een uitgebreide fotoreportage!
Publicatiedatum: