Logiztik Alliance Group

Logistieke uitdagingen van de booming-bloemenmarkt in Zuid-Amerika

De laatste jaren zijn verse snijbloemen die in de Andes worden geteeld, vooral die uit Ecuador en Colombia, zeer populair geworden op de internationale bloemenmarkt. De ideale hoogteligging van de regio, het klimaat en de geografische locatie creëren optimale groeiomstandigheden om de unieke kenmerken van deze bloemen tot uiting te laten komen. Valentijnsdag en International Women's Day zijn in het bijzonder belangrijke feestdagen voor de Zuid-Amerikaanse bloemenindustrie, vooral voor rozen. De hoeveelheid bloemen die vanuit Ecuador en Colombia worden geëxporteerd is tussen 2015-17 met gemiddeld 15% per jaar gegroeid, volgens cijfers van Expoflores (Ecuador) en Asocoflores (Colombia).

 

Logiztik Alliance Group is een van de belangrijkste internationale vrachtvervoerders in de regio en ze hebben meer dan 9000 ton bloemen vanuit Ecuador (Quito) en Colombia (Bogotá and Medellín) vervoerd voor Valentijnsdag en International Women's Day dit jaar. Hun marktaandeel in de export van Ecuadoraanse bloemen is op dit moment 26%, wat het de grootste vervoerder van het land maakt. Vanuit Colombia verwachten ze een groei van bijna 20% voor dit jaar, wat de Logiztik Alliance Group een van de snelst groeiende bloemenvervoerders van het land zou maken.

 


Door een druk hoogseizoen, waar de vraag naar vrachtvervoer de luchtvaart capaciteit overschreed, heeft de Logiztik Alliance Group meer dan 20 charter vliegtuigen en extra koelsystemen in moeten zetten om alle zendingen op tijd te kunnen leveren. De directeur van het bedrijf, Troy Graham: “We blijven onze strategieën continu verbeteren om ervoor te zorgen dat we onze partners, zowel de telers als onze consumenten rond de wereld, een soepele en zorgvrije ervaring kunnen bieden tijdens het meest belangrijke seizoen van het jaar." 

De toenemende wereldwijde vraag naar Zuid-Amerikaanse bloemen zal een extra druk op de capaciteit in de regio blijven leggen, terwijl nieuwe hotspots als China en Australië uitgroeien tot wereldwijde spelers. De Logiztik Alliance Group staat open voor deze nieuwe uitdagingen en blijft de nieuwste technologieën en zijn wereldwijde aanwezigheid gebruiken om aan de vraag van de markt te voldoen. Het hoofdkantoor van de Logiztik Alliance Group is gelegen in Quito en heeft regionale kantoren in Bogotá, Medellin, Miami, Amsterdam, Moskou en Shanghai. De meertalige werknemers van het bedrijf staan 24 uur per dag klaar om op maat gemaakt advies aan hun klanten te bieden. 

Voor meer informatie:
Logiztik Alliance Group
www.logiztikalliance.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018