Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aleia Roses:

"Na één jaar belangrijkste rozenexporteur van Spanje"

Sinds de eerste aanplant van de rozen in 2016 heeft Aleia Roses zich weten te positioneren als de belangrijkste exporteur van rozen in Spanje. Vorig jaar zijn er ruim 28 miljoen rozen verkocht waarvan 24 via Royal FloraHolland en 4 miljoen stuks werden verhandeld in thuisland Spanje. Het bedrijf maakt de balans op.

"Met een investering van 65 miljoen euro is Aleia Roses het enige bedrijf in Spanje dat zich heeft toegelegd op het produceren van de rozenvariëteit Red Naomi!. Wij stellen als doel om ‘emotie’ te produceren. Dat is waar de rode roos immers voor staat," vertelt de kweker.



Red Naomi! wordt geproduceerd in een 14 hectare grote kas in Garray in de provincie Soria. Technologie speelt een grote rol in het bedrijf. "We maken gebruik van Nederlandse leveranciers binnen de sierteeltsector. Zo werken we nauw samen met diverse specialisten in de branche, zoals van Dalsem Horticultural Projects en de afdeling ontwikkeling en onderzoek van de Universiteit van Wageningen."

De kwaliteit A1 met de naam Aleia is vorig jaar november op de Nederlandse markt geïntroduceerd op de Royal FloraHolland Trade Show in Aalsmeer en vervolgens ook in Spanje, in Madrid tijdens een speciaal georganiseerde introductiebijeenkomst.



"De kwaliteit kenmerkt zich door de 3-3 opening stadia, een minimale knopgrootte van 5 cm, meer dan 80 fluweelzachte bloemblaadjes, een intens rode kleur, lengtes van 60, 70, 80 en bijna 90 cm. Bijzonder is het vaasleven van meer dan 15 dagen mits de verzorgingstips correct worden toegepast."

Iedere dag verlaten tussen de 90.000 en 120.000 rozen de kas en er wordt ingezet op een jaarlijkse productie van 40 miljoen stelen.
De middellange termijnprojecten van Aleia Roses zijn gericht op het produceren van nieuwe variëteiten. "Het aantal hectaren van de kas in Garray kan immers nog uitgebreid worden."

De kwekerij biedt werk voor 300 mensen. "We vinden het belangrijk om een voorbeeldfunctie te hebben als het gaat om het creëren van arbeidsplaatsen binnen de regio." Duurzaamheid staat ook hoog op de agenda en onlangs heeft de kweker het MPS-GAP-certificaat in ontvangst mogen nemen.

De weersomstandigheden in de regio zijn gunstig voor het kweken van het gewas. "Het gebruik van natuurlijk zonlicht biedt een winst van 2.200 uur op ten opzichte van de Nederlandse Red Naomi! kwekers."

De rozen groeien op hydroponics en zodoende wordt verontreiniging via water tegen gegaan. Ook wordt IPM ingezet en worden de natuurlijke hulpbronnen efficiënt ingezet: regenwater wordt opgevangen en herbruikt.

Voor meer informatie:
Aleia Roses
www.aleiaroses.com




Publicatiedatum: