Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kenia: Verdubbeling luchtvracht voor Moederdag in VK

De hoeveelheid bloemen, die door de lucht naar het VK verscheept wordt, is in de afgelopen dagen met 50% toegenomen. Dat komt door de Engelse Moederdag, die dit jaar op 11 maart plaatsvindt. 

Volgens een onderzoek uit 2016 van het Analysys Coresight Research zijn bloemen het meest populaire Moederdag geschenk in het VK en kopen 25% van de Britten bloemen voor hun moeder. In totaal geven Britten voor deze dag £255 miljoen (bijna €286 miljoen) uit aan bloemen.

Het VK is een van de belangrijkste markten voor Keniaanse bloemen en het aantal steden waar de bloemen nu naar vervoerd wordt, is dan ook uitgebreid. Zo gaan de bloemen nu ook rechtstreeks naar steden als Newcastle, Manchester en Southampton.

Tussen 2010 en 2016 is de Keniaanse bloemenexport verdubbeld: van €282,7 miljoen naar €565,3 miljoen. Dit komt door de groeiende vraag vanuit nieuwe, internationale markten, zo meldt het Kenya Flower Council.

Lees meer op Business Daily (Raphael Onyango and Queen Munguti)
Publicatiedatum: