Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Erover praten helpt echt!"

In roerige tijden zoals nu hebben boeren en tuinders die een moeilijke tijd doormaken soms behoefte aan een luisterend oor. Iemand die er voor ze is en hen ondersteunt en begeleidt bij de vraag: "hoe nu verder?". Kun jij goed luisteren en wil je ondernemers bijstaan in het houden (of herpakken) van de regie? Neem dan contact op met Zorg Om Boer en Tuinder om te verkennen of je als vrijwilliger bij ons aan de slag kunt.



Stichting Zorg Om Boer en Tuinder werkt landelijk met ongeveer 40 vrijwilligers. Alle vrijwilligers volgen - voor zij zelfstandig aan de slag gaan - een basistraining en krijgen daarna via intervisie en regiobijeenkomsten onderlinge ondersteuning. Je leert hoe je een klankbord kunt zijn, je ons netwerk kunt inzetten en wanneer nodig kun je doorverwijzen naar professionele hulpverlening.

Als vrijwilliger ben je een maatje voor de boer of tuinder die om hulp vraagt. In telefoongesprekken en aan de keukentafel bied je een luisterend oor. Dit vanuit een onafhankelijke positie en zonder dat je kosten in rekening brengt. Onze trajecten zijn altijd tijdelijk met als doel om de ander weer in zijn of haar kracht te krijgen. Eigenlijk is het de kunst om jezelf weer overbodig te maken.

Nieuwsgierig naar wat jouw rol kan zijn? Neem dan contact op via de mail of telefonisch met bestuurslid Jannie Lamberts, 06-510 541 8.

Bron: LTO Noord
Publicatiedatum: