Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Florismart introduceert mini-veilingen van kweker naar (Engelse) bloemist

De sales zijn naar eigen zeggen nog nooit hoger geweest op digitaal platform Florismart.com. Daarom besluit Florismart de supply chain visibility nog verder te ontvouwen. Als resultaat daarvan is, speciaal voor kwekers en bloemisten, de mini-veiling ontstaan.

De mini-veiling
In zijn essentie is dit concept in het leven geroepen voor kwekers om bloemen die over dreigen te blijven tegen een gereduceerde prijs aan te bieden op het Florismart platform. Binnen een vooraf bepaalde looptijd, krijgen aangesloten bloemisten de kans om deze bloemen op te kopen. Zo ontstaat er een dynamisch spel dat veel weg heeft van de veilingstructuur.

De verwachting is dat dit soort overschotten voornamelijk tegen het einde van een piekperiode ontstaan. Kwekers uit landen als Colombia en Kenia sturen vaak grote hoeveelheden bloemen op naar Nederland (of Engeland). Niet alle producten uit deze ladingen zijn op voorhand al verkocht. We willen daarom kwekers de kans bieden deze verse, goed bruikbare producten alsnog te verkopen aan bloemisten. Tegelijkertijd is dit een kans voor bloemisten om ook te profiteren van bloemen tegen reducerende prijzen.

De meeste bloemisten, zeker in Engeland kunnen niet kopen op de veiling omdat de aantallen te groot zijn. Via Florismart kopen ze in als groep en zijn de aantallen geen obstakel meer.

Een dergelijke veiling helpt kwekers om te gaan met restanten gedurende piekperioden. Daarnaast vinden we het van belang dat deze producten ook voor bloemisten zichtbaar en beschikbaar zijn.

Het doel is om enerzijds de bloemenoverschotten bij de kweker tegen te gaan en anderzijds willen we bloemisten een beter beeld geven van hoe de bloemenketen nu echt werkt en zo ook de mogelijkheid geven een prominentere deelnemer te worden.

In de nabije toekomst verwacht Florismart dat dit soort mini-veilingen vaker gaan plaatsvinden op het platform. Een uitkomst voor zowel kweker als bloemist!


Voor meer informatie:
Florismart
Iris Lucassen
T: 0297 303 014
E: iris@florismart.com
www.florismart.com
Publicatiedatum: