Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Klaus René Hansen:

Gartneriet Brolykke brengt met lavendel de lente in huis

Haal een paar maanden eerder de lente in huis. Dat is het idee achter de huislavendellijn die de Deense potrozenkwekerij Gartneriet Brolykke vorige week op de markt bracht. Ze exporteren de lavendelplanten via GASA en Royal FloraHolland naar tuincentra in Scandinavië en Europa en de reacties zijn positief. "Klanten zijn onder de indruk van de kleur en geur van de plant," zegt verkoopmanager van het bedrijf Klaus René Hansen.


Klaus René Hansen tijdens de IPM Essen 2018.

Waarom lavendel?
Gartneriet Brolykke heeft zich gespecialiseerd in potrozen die verkocht worden onder de merknaam Elvira Rose. Waarom ze besloten om hiernaast ook lavendel te gaan verkopen? "We hebben 3 ha grond naast de kas en we dachten dat lavendel deze ruimte in het voorjaar mooi kon opvullen." De kweker vermeerdert de lavendelplanten zelf, in een deel (3000 m2) van de 11.000 m2 kas. Toen ontstond het idee om een deel hiervan eerder, een paar maanden voor de lente, al in productie te nemen. "Door een paar maanden voor de lente lavendel voor in huis aan te bieden, kan de consument de lente eerder in huis halen." De lavendel wordt in vier verschillende potmaten gekweekt: 6 en 10 cm (Elvira Blue), en 12 en 17 cm (Elvira Ellegance).


Lavendelplanten in de kas

Reacties
Gartneriet Brolykke bracht vorig jaar de eerste lavendel op de markt en de reacties waren positief. "Onze klanten lijken onder de indruk van de kwaliteit, kleur en geur van de plant, omdat het een hele uitdaging is om zo vroeg in het jaar een goede kleur en geur aan de plant mee te geven."

Weersfactor
Lavendel brengt de lente eerder in huis, maar het weer speelt hierbij een grote rol. "Wanneer na de koude en donkere dagen de zon begint te schijnen en de temperaturen stijgen, kunnen mensen plotseling door een 'lentegevoel' bevangen worden. Dan neemt de vraag naar huislavendel snel toe."

Voor meer informatie
Gartneriet Brolykke
Klaus René Hansen
Email: klaus@brolykke.dk
www.brolykke.dk

Publicatiedatum: