Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Foto's : Kijkje in het Huis van de Kweker

Een jaar min een week terug de eerste paal van het Waterdrinker Green Trade Center (GTC), ook wel Het Huis van de Kweker geheten, geslagen. Afgelopen weekend werd wederom het glas geheven, maar nu warm en droog, binnenin het nieuwe pand. We kwamen op de koffie en kregen een rondleiding.

Bij binnenkomst loop je gelijk tegen het ExpoHouse aan. In dit ExpoHouse hebben kwekers de mogelijkheid hun producten en noviteiten ten tentoon te stellen. Pal daarachter staat een lab, alwaar veredelaars de mogelijkheid hebben om een inkijkje te geven in het veredelingsproces.



Designboxen, kasjes waarin (met name jongere) ontwerpers de mogelijkheid hebben hun kunst tentoon te stellen met betrekking tot de groensector, zoals modieuze potten. Dit alles om een stukje inspiratie te laten te zien en natuurlijk innovaties te tonen.



Kopen bij de bron
Martine van Rijswijk, werkzaam op de afdeling communicatie, vertelt dat het grootste deel van het GTC is ingericht met shop-in-shops. Vergelijkbaar met de manier waarmee bijvoorbeeld Bijenkorf werkt richting de consument. "Dat heeft onder meer als voordeel dat de getoonde producten altijd vers zijn, maar voor deze werkwijze is vooral gekozen omdat er steeds meer behoefte is onder onze klanten om direct ‘bij de bron’ in te kopen."



Een ander punt waarop het Huis van de Kweker sterk moet gaan scoren, is met het brede assortiment exclusieve bloemen en planten. Sowieso al een specialiteit van Waterdrinker en bloemen partner Dobbeflowers, moet dit aanbod nu nog eens extra groot worden: een scala aan producten die je niet op de klok kunt krijgen.



Meet & Greets
Bedoeling is ook het klantcontact tussen kweker en koper te stimuleren en te faciliteren. "We organiseren meet & greets en helpen kwekers met het pitchen van hun noviteiten. Bovendien hebben kwekers de mogelijkheid fysiek aanwezig te zijn bij de eigen presentatie, zodat ze voorbijkomende klanten zelf toe kunnen lichten over wat ze allemaal te bieden hebben."





Klik hier voor meer informatie over het Green Trade Center