Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Ctgb-besluiten bekend gemaakt

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in de februarivergadering weer een aantal besluiten genomen. De belangrijke besluiten voor de glastuinbouw en zomerbloemensector staan hieronder. Het meest in het oog springt de nieuwe toelating van Applaud.

Nieuwe toelating
Applaud 25 SC (15577 N)
Dit insectenbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof buprofezin, voor professioneel gebruik wordt toegelaten in de teelt van bloemisterijgewassen (bedekte teelt).

Uitbreidingen gewasbeschermingsmiddelen
Apollo (8794 N)
Dit insectenbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof clofentezine voor professioneel gebruik wordt uitgebreid met de toepassing als dompelbehandeling voor bolbloemen voor niet grondgebonden teelt onder glas (excl. grof-bollige narcis), en de toepassing in bloembollen en bolbloemen voor open teelt (excl. grof-bollige narcis).

Renewals en herregistraties
Inssimo (14882 N )
Deze elicitor op basis van de werkzame stof acibenzolar-S-methyl voor professioneel gebruik wordt toegepast tegen aantasting door Japanse roest in zowel de bedekte als de onbedekte teelt van potchrysant en snijchrysant

Ingetrokken wijzigingen gewasbeschermingsmiddelen
Callisto (12204 N)
Dit onkruidbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof mesotrion voor professioneel gebruik. De toepassing in zonnebloem en vlas is ingetrokken.

Voor het totaal overzicht van de besluiten vindt u een download van het persbericht van het Ctgb hier.

Voor meer informatie:
Ctgb
www.ctgb.nl


Publicatiedatum: