Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teler van de maand bij OZ Planten : Dynaplant

De duizenden Zantedeschias die Dynaplant dagelijks verlaten worden met liefde geteeld en zijn van hoge kwaliteit. Naast Calla’s houdt Dynaplant zich ook bezig met de seizoens-teelt van Clivia’s. De kweker heeft twee locaties tot zijn beschikking, met een totale teeltoppervlakte van 5,5 hectare.



Peter Varekamp en Martin van der Lugt zijn de oprichters van de kwekerij en sinds een aantal maanden is zoon Ruben van der Lugt ook toegetreden tot de directie. Martin en Peter hebben elkaar ontmoet langs de zijlijn van een korfbalwedstrijd van hun kinderen. De klik was er en er werd al snel besloten een samenwerking aan te gaan. Beide hadden ze als telers van paprika en Kentia op hydrocultuur al ervaring in de branche. Deze kennis was goed toe te passen bij de nieuwe kwekerij.



De start van de kweek begint met knollen van 2 jaar oud. Het in bloei trekken van de Calla duurt gemiddeld 12 weken, afhankelijk van het soort en het seizoen. Wekelijks worden er volgens een vast schema verschillende kleuren opgepot. Vooral in de eerste 8 weken wordt er veel automatisch gesorteerd. Het doel hiervan is om continuïteit te creëren in hoogte en kwaliteit. Het kweken van Calla lijkt wat dat betreft op een Olympische topsport.

Dynaplant was een van de eerste kwekers die is begonnen met potcovers. De ontwikkeling van nieuwe potcovers is nog steeds onderdeel van het bedrijf. Ook aan toegevoegde waarde wordt veel aandacht besteed. Zo zijn er voor alle feestdagen kant en klare artikelen verkrijgbaar, passend bij de luxe, stijlvolle en elegante Calla.



Dynaplant verwacht in 2018 een aansluiting te krijgen op het warmtenet van Trias Westland. Samen met nog 48 andere kwekers zal er heet water vanuit de Trias laag op 4100 meter diepte worden onttrokken om zo op een duurzame manier de kassen te verwarmen.



bron: OZ Export
Publicatiedatum: