Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwekerij Flores in Terra 40 jaar

Dit jaar viert Flores in Terra, kweker van bijzondere exoten en mediterrane planten, dat het 40 jaar bestaat. De eerste 30 jaar was dat onder de naam Klerx Exoten, de laatste 10 jaar onder de naam Flores in Terra.

Dit jubileum wil we men niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom worden er op 15 tot en met 18 maart speciale open dagen voor zakelijke relaties georganiseerd

Hieronder een tijdlijn met de voornaamste hoogtepunten in de ontwikkelingen van het bedrijf, van hobby tot ruim 20.000 meter teeltoppervlak.


beeld: Flores in Terra

Hoogtepunten
1979
De hobby van de dhr Klerx is geboren en is op zoek naar bijzondere botanische soorten.
1983 De heer Klerx start als hobbykweker met botanische soorten Begonia, Fuchsia, Solanum en bijzondere pepersoorten.
1986 Klerx start zijn bedrijf met een kas van 2000 meter in Malden. Hierin werden kuipplanten gekweekt voor de Nederlandse markt, zoals Lantana, Brugmansia en Bougainvillea. Ook kwamen hier bijzondere kruiden bij zoals Laurier, Rozemarijn en Theeplanten, ook de eerste soorten tuinbananen doen in dit jaar hun intrede.
1987 In dit jaar volgde er een uitbreiding in Helenaveen waarbij een kas van 4000 vierkante meter werd gepacht bij Kwekerij Van Well. Door deze uitbreiding werd ook het assortiment flink uitgebreid.
1997 In Neerkant wordt een kwekerij van 8000 vierkante meter opgestart, waardoor het pachten van de kas in Helenaveen niet meer nodig is.
2005 De heer Klerx stopt en Albrecht Brands neemt het bedrijf onder dezelfde naam over. Dit nadat Brands 8 jaar voor Klerx Exoten de verkoop voor zijn rekening heeft genomen.
2008 Wegens uitbreiding werd er weer gezocht naar een grotere locatie met uitbreidingsmogelijkheden. Deze keer werd in Melderslo een kas van 12.000 vierkante meter gekocht. Tevens werd in dit jaar ook de nieuwe en huidige bedrijfsnaam Flores in Terra BV gepresenteerd.
2011 Uitbreiding van de kas met 8000 vierkante meter, waarmee het totaal op 20.000 vierkante meter kas uitkomt .
2018 Het jubileumjaar waarin we 10 jaar op deze locatie in Melderslo zitten en assortiment zo is veranderd waar we hopelijk nog jaren mee vooruit kunnen. Onder andere door het nieuwe concept Oriental Herbs.
 
Bent u benieuwd wat Flores in Terra u te bieden heeft? Of wilt u samen met de kweker terugblikken op de afgelopen jaren? Dan bent u van harte welkom op de open dagen van 15 tot en met 18 maart 2018!

Voor meer informatie:
Flores in Terra BV
Slooierweg 13
5962 AX Melderslo
T: 077-4664154
F: 077-4661790
E: info@floresinterra.nl
www.floresinterra.nl

Publicatiedatum: