Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zijn planten te remmen met blauw licht?

De Club van 100 heeft een studie afgerond naar de effecten van blauw licht op de plantengroei. In het onderzoek is gekeken naar compactheid van het gewas door gebruik te maken van lichtkleuren om gewasontwikkeling, strekking en groei te sturen.



Compactheid sturen met licht
De aanleiding voor dit onderzoek was dat het gebruik van groeiregulatoren om compactheid te sturen bij snijbloemen, pot-, perk- en kuipplanten in toenemende mate onder druk staat. Verwacht wordt dat het gebruik ervan op termijn nog verder ingeperkt zal worden waarmee er een dringende behoefte ontstaat aan alternatieve, minder belastende technieken. In een aantal opeenvolgende kasproeven is onderzocht of de compactheid gestuurd kan worden met de spectrale samenstelling van het licht.


Sjaak Bakker (BU Manager WUR Glastuinbouw) overhandigt het onderzoeksrapport aan Ad de Koning (plv. voorzitter adviesraad).

Het rapport werd door Business Unit Manager Sjaak Bakker aangeboden aan Ad de Koning als plaatsvervangend voorzitter van de Adviesraad en is voor alle leden van de Cv100 beschikbaar op de ledenportal. Het rapport zal op termijn openbaar worden gemaakt via deze website.

Eerste project Club van 100: Uitstralingsmonitor
Het eerste gezamenlijke project van de Club van 100 is al enige tijd geleden afgerond en beschrijft het effect van schermen en kasdekmaterialen op de temperatuuropbouw in het gewas en de berekende uitstralingsverliezen in de vorm van de Netto Straling. Deze Uitstralingsmonitor kunt u vinden op kasalsenergiebron.nl

bron: Wageningen UR

Publicatiedatum: