Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WUR opent viering 100-jarig bestaan met festiviteiten op Wageningen campus

Het jubileumprogramma van WUR100 gaat op donderdagavond 8 maart, de vooravond van de honderdste verjaardag van Wageningen University & Research, van start. Tegen middernacht neemt de rector het woord voor de officiële opening van het jubileumjaar. De avond wordt afgesloten met een spectaculaire lasershow. Het jubileumjaar staat in het teken van ‘100 jaar Wageningen Wisdom & Wonder’.


De opening van de Rijks Landbouw Hooge School. Professoren (boven) en notabelen op het bordes van het stadhuis in Wageningen. Vooraan Z.K.H. Prins Hendrik.

Vanaf 22:00 uur is het programma in de speciale evenemententent tussen Atlas en Orion vrij toegankelijk voor iedereen. In deze buitenlocatie, Wisdom & Wonder Pavilion gedoopt, verzorgt de Big Band Sound of Science een swingend concert. Tegen 23:45 uur neemt rector magnificus prof. Arthur Mol op het evenemententerrein het woord. Hij zal het publiek meenemen naar de officiële start van het jubileumjaar. De avond wordt afgesloten met een spectaculaire lasershow, waarin verleden, heden en toekomst van WUR te herkennen zijn.

Dies natalis
De 100e universiteitsverjaardag (dies natalis) is op vrijdag 9 maart. Dan is het precies 100 jaar geleden dat het Rijkslandbouwonderwijs, dat al vanaf 1876 in Wageningen werd verzorgd op het gebied van landbouw, tuinbouw en bosbouw, bij wet werd bekrachtigd. Vanaf die datum is het Wageningse onderwijs op academisch niveau. De naam van de instelling luidde vanaf 9 maart 1918 Rijks Landbouw Hooge School. ZKH Prins Hendrik was erbij.

Het jubileumprogramma van 8 maart tot in november behelst drie thema’s: Life, Food en Earth, waarbinnen de activiteiten en evenementen plaatsvinden in een combinatie van wetenschap, kunst, sport en business.

bron: Wageningen UR

Publicatiedatum: