Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe biologisch afbreekbare pot van zijdevezels uit zonnebloemen

Er is een nieuwe biologisch afbreekbare pot gelanceerd die gemaakt is van Vincotte gecertificeerde grondstoffen. Tijdens de IPM in Essen introduceerde de manager van Osko GmbH, Ralf Ostkotte, de Golden Compound “Erdtopf”. Dit is een bloempot die gemaakt is van het zijdevezel uit zonnebloemen. "We ontvangen de zijdevezels als afvalproduct uit de industrie en vermalen het, zodat het geschikt wordt voor gebruik in onze materialen," legt Reinhard Trumme van Golden Compound uit.


Ralf Ostkotte tijdens de the IPM Essen 2018, waar hij de Erdtopf presenteerde.
 
Geen plastic afval meer 
Volgens Reinhard Trumme is de Erdtopf anders dan andere biologisch afbreekbare potten. "Andere potten zijn alleen industrieel afbreekbaar, zoals PLA, met compost temperaturen van ongeveer 50 °C. Het materiaal waar deze potten van gemaakt zijn composteert niet in aarde en is niet geschikt om thuis te composteren." 

Reinhard ziet veel voordelen van de nieuwe pot. "Er is geen plastic afval meer, wat een groot voordeel is voor het imago van de teler. Bovendien groeit de plant op in de composteerbare pot, waardoor deze niet verplant hoeft te worden voor de levering. Het duurt ook niet lang voordat de pot biologisch wordt afgebroken. 



De pot na vier maanden in cultuur bij een kweker.

Positieve reacties
Bij de IPM in Essen, die vorig maand plaatsvond, kon de nieuwe pot op veel positieve reacties rekenen. "Veel consumenten weten dat er iets gedaan moet worden aan de grote hoeveelheid plastic afval, vooral tuinders die biologische producten verkopen," zegt Trumme. "De bezoekers waren verbaasd dat de potten ook werken in de machines van de kwekers, net als normale plastic potten, en dat de pot niet beschadigt in cultuur." 


De pot na drie maanden in de aarde. 

Ambitie
"We werken aan het leveren van meer standaardmaten voor grotere en kleinere planten." Golden Compound produceert 10 miljoen potten per jaar. "We zullen deze capaciteit echter vergroten als de vraag naar onze potten stijgt."

Voor meer informatie:
Golden Compound
+49 (0) 5485 833 800
info@golden-compound.com
www.golden-compound.com
Publicatiedatum: