Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ZaboPlant neemt activiteiten Hoogland in Chili over

Tholen - Zabo Plant BV neemt de licenties van alle rassen van Hoogland van Veen, die op contractteelt in Chili geteeld worden, over. Hiertoe is besloten nadat oprichter van Hoogland van Veen, Joop van Veen in 2016 kwam te overlijden en het bedrijf zich genoodzaakt zag de activiteiten in Chili op een lager pitje voort te zetten.

Het betreft de licenties van de in de markt bekende soorten Bacardi, Yellow Strike en Dalian. Deze soorten zullen nu in productie worden genomen op het Chileense teeltbedrijf Valdivia Lilies, een kwekerij die gezamenlijk geëxploiteerd wordt door Zabo Plant en Gebr. Vletter & Den Haan BV.


Lelieteelt in Chili (foto:HVV-Lelie B.V.)

Bollenteelt Chili
Chili is al jaren een min of meer stabiele aanvoerder van bollen op de wereldmarkt. Tegelijkertijd worden er met name de laatste jaren grote stappen gezet op het vlak van de kwaliteit. “De sleutel tot succes in het bollen telen in Chili zit hem in leveringsbetrouwbaarheid”, weet Emiel van Tongerlo van Zabo Plant. “Dat geldt natuurlijk voor iedere teelt in ieder land, maar hier is de marge voor verbetering groot gebleken. Met name op het gebied van de leveringszekerheid wordt de laatste tijd veel gewonnen.”


Voor meer informatie:
Zabo Plant
Korte Belkmerweg 1-A
1756 CB 't Zand
T: +31 (0) 224-592859
E: emiel@zaboplant.nl
www.zaboplant.nl