Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Deense kwekerij Queen over Philips GreenPower LED toplighting

"15% meer kalanchoë knoppen in de winter"

Philips Lighting (Euronext: LIGHT), wereldwijd marktleider op het gebied van verlichting, maakte vandaag de nieuwste resultaten bekend van Queen, een wereldwijd toonaangevende kalanchoë kweker. Queen, gevestigd in Hinnerup, Denemarken realiseerde na implementatie van Philips GreenPower LED toplighting in de kassen een toename van 15% in het aantal kalanchoë knoppen in het vegetatieve stadium van het gewas in de winterperiode.



“Na wereldwijd succes in de teelt van perkplanten, rozen en chrysanten, hebben we gezien dat LED-belichting ook significante voordelen kan opleveren voor de kalanchoëteelt en de vermeerdering van jonge planten", zegt Udo van Slooten, Business Leader Horticulture bij Philips Lighting. Door over te stappen op de nieuwste LED toplighting- en LED production module en door het uitbreiden van de LED's van één naar drie oppervlakken, kan Queen nu het gehele teeltproces beheren. "De kalanchoës profiteren echt van het rode licht in de LED’s", zegt Frands Jepsen, Managing Director van Queen. "De planten wortelen twee tot drie dagen sneller, dat is een 25% versnelling en dat het hele jaar door. Daarnaast zien we meer zijscheuten en meer knoppen op elke scheut in de kas.”



Vorig jaar werd het LED toplighting-systeem naast de bestaande hogedruk-natriumarmaturen in de kassen geplaatst door Horticoop Scandinavia, LED Horti-partner van Philips. In de zomer geeft de LED-belichting meer licht voor de vermeerderende planten, zonder dat ze voor meer warmte zorgen. In de winter slaagde Queen erin het lichtniveau met 30% te verhogen, wat voordelen opleverde voor de productie het hele jaar rond. De kalanchoë kweker verlaagde dankzij de LED toplighting ook zijn kosten, omdat LED-belichting minder energie dan HPS-belichting verbruikt, met name vanaf het einde van de lente tot het begin van de winter, wanneer de elektriciteitskosten het hoogst zijn. Door de hogere productiecapaciteit en meer lichturen, kan Queen zijn producten sneller in de markt zetten. De toename van dagen met veel lichturen zorgt er ook voor dat het bedrijf minder groeiregulators in hoeft te zetten, wat ook voor een aanzienlijke kostenbesparing zorgt


Ontdek het groeirecept van Queen en doe de 360-rondleiding

Voor meer informatie:
Philips Lighting Horticulture LED Solutions
Daniela Damoiseaux, Global Marcom Manager Horticulture bij Philips Lighting
T: +31 6 31 65 29 69
E: daniela.damoiseaux@philips.com
www.philips.com/horti

Publicatiedatum: