Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bioline gewasbeschermingsmiddelen

"Bestrijding trips en spintroofmijt eenvoudiger en effectiever"

Bioline AgroSciences gebruikte vorige week de HortiContact om hun nieuwe producten onder de aandacht te brengen. Aan ontwikkelingen geen gebrek bij dit bedrijf. In maart 2016 werd Bioline overgenomen door InVivo. Samen met hun bestaande dochteronderneming BioSolutions en Biotop hebben ze Bioline AgroSciences gelanceerd als een wereldwijde speler in de Biosolutions markt.



Trapline t+
Vangrollen met feromoon en een print voor nog hogere tripsvangsten. Het feromoon van Thripline is verwerkt in de lijm die langzaam vrij komt. Telers hebben baat bij dit product naast de gewone tripsbestrijding welke geïntegreerd of zelfs nog chemisch kan zijn. Dat maakt niet uit. De rollen zijn 100 meter lang en 15 cm hoog. Uit proeven in aardbei is gebleken dat Trapline t+ het percentage 1e kwaliteit met meer dan 50% kan verhogen door minder tripsschade.



Anderline stick
Dit is een kweekzakje op een stokje met de spintroofmijt Amblyseius andersoni. Anderline stick is vooral populair in de legale teelt van medicinale cannabis in Noord-Amerika maar ook krijgt Bioline meer vraag van telers van pot- en perkplanten en aardbeien. Lage gewassen waar het moeilijk is om een zakje aan te hangen zoals de gewone kweekzakjes. Anderline Stick is een nieuwe telg in de Stick familie naast Amblyline stick met Amblyseius cucumeris en Swirskiline stick met Amblyseius swirskii. In Noord-Amerika worden deze producten vooral in de pot en perkgoed gebruikt.



Trapline
Gele vangplaten met een raster die eventueel in tweeën te verdelen is. Door middel van de gaatjes aan de zijkant is het makkelijk om deze halve kaarten op een stokje te zetten als vang en monitor methode in pot- en perkplanten.



Mitefood II
"Mitefood maakt trips en wittevlieg bestrijding een stuk eenvoudiger en effectiever", volgens Bioline. In de sierteelt is het al langer in gebruik om de populatie roofmijten in het gewas te laten groeien. Het wordt ook steeds meer in groenten gebruikt bij gebrek aan stuifmeel. Het zou de ontwikkeling van roofmijten bevorderen als het wordt toegepast tussen de eerste zetsels in paprika als er relatief weinig bloemen zijn. Of in komkommer 1-2 weken na uitzetten van de kweekzakjes Montyline of Swirskiline. Het product bevat de voermijt Thyreophagus entomophagus.
 
Voor meer informatie:
BioLine AgroSciences
www.biolineagrosciences.com/
Martin Zuiderwijk
Tel: +31 653 175 392
mzuijderwijk@biolineagrosciences.com

Publicatiedatum: