Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Consumentenonderzoek goede spiegel voor Bromeliakwekers

Bij het zien van de Bromelia heeft de consument alleen maar positieve associaties: mooi, exotisch en kleurrijk. Dat blijkt uit consumentenonderzoek in Duitsland, Frankrijk, Polen en Zweden. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de Gewascoöperatie Bromelia. De resultaten zijn onlangs gepresenteerd aan de Nederlandse en Belgische kwekers en veredelaars die in de coöperatie zijn verenigd.

Gemiddeld 85% van de ondervraagde consumenten herkent Bromelia goed na het tonen van foto's. Slechts tien procent hen weet echter de juiste naam te noemen. Dat maakt het lastig om ernaar te vragen als je er een wilt kopen! Het goede nieuws: ongeveer de helft van alle consumenten geeft aan wel een Bromelia te willen kopen als ze hem in de winkel zien staan. De bloemenwinkel en het tuincentrum zijn logische verkooppunten voor Bromelia, vindt de consument. Daar is de plant redelijk goed zichtbaar, maar het kan altijd beter. De bijzondere, exotische uitstraling van Bromelia spreekt veel mensen aan. Ook de prijsstelling, de lange bloeitijd en het felle kleurenpalet worden als positief ervaren. Rood wordt vaak genoemd als favoriete kleur, maar tweekleurig is ook zeer geliefd.Luchtzuiverend & duurzaam
De luchtzuiverende werking van Bromelia zou voor de consument een extra argument zijn om tot koop over te gaan. Ook het label 'duurzaam geteeld' spreekt aan. Consumenten verwachten dat Bromelia makkelijk te verzorgen is. Toch is het niet voor iedereen duidelijk hoe je een exotische plant in leven houdt. Verzorgingstips en instructies zouden die twijfel weg kunnen nemen.

Elk type eigen fans
Een sterke voorkeur voor een bepaald type Bromelia is er niet: Guzmania, Vriesea, Tillandsia, Multiflora, Aechmea en Neoregelia hebben allemaal hun eigen fans. Eén Bromelia in een pot heeft de voorkeur, maar een mix van verschillende typen Bromelia in één pot scoort ook hoog. De consument vindt dat een Bromelia in veel interieurs past en zeker ook in kantoren, restaurants en hotels. Daarnaast wordt de plant geschikt gevonden als cadeau, bijvoorbeeld voor Moederdag, als bedankje, voor een nieuwe woning of zomaar.

Over het onderzoek en vervolg

Het consumentenonderzoek is eind 2017 uitgevoerd door MarktOnderzoeksCoach.nl (in samenwerking met Royal FloraHolland). Voor het onderzoek zijn 2.000 consumenten (plantenkopers in de leeftijd van 18 tot 75 jaar) ondervraagd in vier landen: Duitsland, Frankrijk, Polen en Zweden. Deze landen zijn belangrijk voor de marktontwikkeling van Bromelia.  

Bromeliakwekers en -veredelaars gaan zowel individueel als collectief met de resultaten aan de slag. Zij gaan bijvoorbeeld werken aan betere verzorgingsinformatie, de naam Bromelia duidelijker communiceren als overkoepelende naam, informatie delen met retailers, detaillisten en groothandelaren om nog beter in te spelen op de wensen en behoeften van de consument.

bron: Concept Factory

Publicatiedatum: 27-2-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

22-3-2018 Hong Kong Flower show in bloei
22-3-2018 Always Kalanchoë kleurrijk op de Keukenhof
22-3-2018 Nieuwe promotiecampagne Pelargonium for Europe van start
21-3-2018 Romantiek in Bloemen voor opening Keukenhof
21-3-2018 Valentijnhaterscampgne BBH lijkt succesvol
20-3-2018 Syngenta presenteert nieuw merk voor collectie violen
19-3-2018 Magical hortensia herhaalt 150-dagen challenge
15-3-2018 Bloemenevenement "De Nieuwe Bavo Bloeit"
14-3-2018 BBH, RFH en VGB starten 'segmentatieonderzoek'
8-3-2018 Florists meet ‘Always Kalanchoë’ Growers
8-3-2018 De “Rode Dior” laat jubileum aankleden met Nederlandse chrysanten
7-3-2018 "Dit is voor Proven Winners nog maar het begin"
6-3-2018 Promotiecommissie Alstroemeria presenteert jaarprogramma
6-3-2018 Nieuw gerbera inspiratiemagazine: On Tour Switzerland
5-3-2018 5.000 bezoekers op eerste American Tulip Day in San Francisco
2-3-2018 Promotiecampagne Ruik-de-lente-dagen van start
23-2-2018 Winterse romantiek met Nederlandse chrysanten in Rusland
23-2-2018 Together2Grow introduceert nieuw concept Rich
20-2-2018 Inauguratie nieuwe Bloemenmeisjes
19-2-2018 Inspiration Zone op de IFTF 2018

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code