Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Replica van Hybris winnaar Interpolis Tulpenprijs 2018

De winnaar van de Interpolis Tulpenprijs is Replica van veredelingsbedrijf Hybris. Een tulp met een snelle en voldoende korte kasperiode die goed presenteert in het veilstadium, aldus Nico Hof, voorzitter van de vakjury. De jury bestaat uit vakgenoten: ervaren kwekers en broeiers. Dat maakt deze prijs voor mij extra waardevol, aldus de winnaar Ko Schilder, van Hybris. De prijs werd uitgereikt door Annemarie van Dam van Interpolis tijdens de Vaktentoonstelling in Zwaagdijk op vrijdag 23 februari.



Unanieme keuze
Replica wordt gezien als terechte winnaar. Niet alleen de korte kasperiode en de presentatie in het veilstadium wordt genoemd maar ook de mooie volle en bolle knop, de bladkleur, de goede bladstand en de lengte zijn heel goed. Dat is waarom de jury unaniem koos voor Replica van Hybris. Een mooi grote knop die al vroeg opkomt, is voor de handel belangrijk. Ko Schilder: “Geweldig dat we voor het tweede jaar op rij winnen. De prijs is een goede promotie voor het tulpenvak en stimuleert ons als telersvereniging om continu te werken aan kwaliteit.”

Op het water en in de grond
De ingezonden tulpen werden zowel op water gebroeid als op potgrond. Annemarie van Dam: “Het past bij de Vaktentoonstelling én bij de markt die steeds op zoek is naar andere, betere methodes om kwaliteit te verbeteren. Want alleen door steeds te onderzoeken én samen te werken kom je verder. Mooi om te zien dat dat ook bij de uitreiking van de Interpolis Tulpenprijs zichtbaar wordt gemaakt. Wij ondersteunen dat graag!”

bron: Greenport NoordHollandNoord

Publicatiedatum: