Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plantenpaspoortplicht wordt uitgebreid en krijgt een nieuwe lay-out

Als gevolg van de nieuwe plantgezondheidsverordening wordt de plantenpaspoortplicht uitgebreid en worden er ook andere eisen gesteld aan de lay-out. Deze veranderingen zijn vanaf half december 2019 verplicht, maar het is goed om uw bedrijf hier nu alvast op voor te bereiden.

De plantenpaspoortplicht gaat namelijk gelden voor alle ‘voor opplant bestemde planten’. Volgens de EU-definitie zijn dit planten die volledige planten kunnen voortbrengen en daarvoor bestemd zijn. Deze planten moeten worden uitgeplant, opnieuw worden geplant of geplant blijven. Alles wat we nu teeltmateriaal noemen, valt daaronder (dus ook zaden), maar ook alle ‘consumptieve’ pot-, perk- en kuipplanten.


foto: LTO Bomen en vaste planten

Dit betekent dat alle boom- en vaste plantentelers met het plantenpaspoort te maken krijgen. Dit is nieuw voor o.a. rozenkwekers, buxus- en coniferenkwekers.

Een gevolg van deze regelgeving is ook dat alle bedrijven één registratienummer plantgezondheid krijgen, dat vermeld moet worden op het plantenpaspoort. In de loop van 2018 zullen bedrijven dit registratienummer ontvangen.

Op de site van de Naktuinbouw kunt u meer informatie vinden over deze veranderingen in de regelgeving. Voor meer informatie over het plantenpaspoort, zie deze flyer.

Publicatiedatum: