Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ILVO laat burgers voor het eerst mee azalea's kiezen

Voor het eerst heeft een niet-gespecialiseerde burgerjury mee advies gegeven over de keuze van nieuwe kandidaat-kruisingen azalea. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse jureringssessie in de sierteelt-proefserres van ILVO. De burgerjury bestond uit schoonste boerin Mieke Verniest, thuisacteur en Kom Op Tegen Kanker-ambassadeur Bart Van Avermaet en Bake Off-televisiefiguur Annemie van Exter. Verrassend genoeg sloot hun gevoelsmatige selectie goed aan bij de technische selectie van professionele telers.

ILVO-veredelaar Evelien Calsyn plaatste dit keer een dertigtal kruisingen in de competitie. “Die nieuwe ‘candivars’ (kandidaat-rassen) zijn gemiddeld 10 jaar geleden ontstaan. Na vermeerdering en selectie op groeikracht, robuustheid, ziekteresistentie, bloeikracht en andere technische eigenschappen zijn zij overgebleven uit een verzameling van meer dan 4.000 zaailingen”, legt ze uit.

Lees hier het hele artikel.

Bron: Vilt
Publicatiedatum: